FSS logo

FSS: Predsednik HNS Šuker provocira

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je najava predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije takozvane države Kosovo još jedna u nizu provokacija upućenih ka našoj zemlji, fudbalu i nacionalnoj organizaciji.
Šuker je ranije danas najavio da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljski meč protiv selekcije Kosova, odmah po njenom priznanju od strane FIFA.
-FSS je revoltiran ovakvom najavom Šukera i smatra je još jednom u nizu provokacija upućene ka našoj zemlji, fudbalu i nacionalnoj organizaciji. Mi ćemo nastaviti, zajedno sa nadležnim državnim organima, borbu za poštovanje srpskih nacionalnih interesa, a u okviru legalnih razgovora u sedištu FIFA. Iznenađeni smo da je samo dva dana posle incidenta koji je uzbudio fudbalski svet predsednik HNS dao izjavu koja podiže strasti u region – saopštio je FSS na svom zvaničnom sajtu.
-Iako je država Hrvatska priznala takozvanu državu Kosovo, pozivamo kolege iz HNS, kao i ostale članove fudbalske porodice, da poštuju statute krovnih organizacija UEFA i FIFA, a koji su po ovom pitanju veoma precizni – poručio je FSS.
Odbor za hitna pitanja FSS danas je u Staroj Pazovi analizirao i situaciju nastalu odlaskom selektora A reprezentacije Siniše Mihajloviaa sa te funkcije i razmatrao termine zakazivanja sednice Izvršnog odbora nacionalnog saveza.
Po pitanju Mihajlovićevog odlaska, zaključeno je da pregovori vođeni prethodnih dana nisu završeni produženjem saradnje, te mu je upućena zahvalnost za postignuto na putu stvaranja respektabilnog tima koji će dugo igrati zajedno i imati prilike da ostvari vrhunske rezultate, uz želje za uspehom u klupskom radu.
Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu, 5. mart 2014, a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sledeće godine, jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje sa procesom izbora novog selektora. 
Prema tome, FSS sve navode o svojevrsnim pregovorima odbacuje kao neosnovane i pravovremeno će obavestiti javnost o preduzimanju mera u tom cilju. 
Vremenski rok nije definisan, ali do toga neće doći sigurno pre održavanja naredne sednice Skupštine FSS i tema izbora selektora biće na dnevnom redu nadležnih organa tek po održavanju sednice najvišeg tela. 
Do tada, niko od rukovodstva FSS neće komentarisati ništa po ovom pitanju, kao ni brojne spekulacije koje se pojavljuju u medijima ovih dana. Odmah po okončanju jesenjeg dela sezone biće sazvana sednica Izvršnog odbora FŠ, na kojoj će se pored redovnih pitanja naći i tema zakazivanja sednice Skupštine FSS, a u skladu sa Statutom organizacije. 
I ovom prilikom je potvrđeno da će sednica Skupštine biti održana u pauzi između dva dela sezone.
FSS je naveo da je njegov pravni tim, posle analize tekstova objavljenih prethodnih dana u dnevnom listu Blic odlučio da sudskim putem zatraži zaštitu zbog „očigledne namere poziva na linč“. 
FSS će pravdu potražiti tužbama ka urednicima i novinarima, kreatorima tih tekstova objavljenih u pomenutom listu, navodi se na sajtu nacionalnog saveza.

Povezana vest:  Duel Srbije i Poljske bez golova