Fernando Alonso

Alonso: Za titulu moramo da unapredimo bolid

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je danas da ta italijanska ekipa naredne sezone neće biti u konkurenciji za titulu u Formuli jedan ukoliko znatno ne unapredi svoj bolid.
-Ukoliko mi iz Ferarija sledeće sezone želimo da se borimo za titulu, moramo zantno da unapredimo performanse našeg bolida. Ove sezone nismo bili konkurentni u odnosu na Sebastijana Fetela i tim Red Bula – rekao je Alonoso.
Ekipa Ferarija od sredine sezone nije bila konkurentna: njen najbolji plasman u poslednjih pet trka bilo je četvrto mesto što je u odnosu na dve pobede i jedno drugo mesto s početka sezone veliki neuspeh za ekipu iz Maranela. 
-Sezonu smo počeli razmišljajući o osvajanju titule u konkurenciji vozača i konstruktora, ali do toga nismo došli i to nije dobro. Moramo znatno bolji da budemo iduće sezone – kazao je Španac. 
Nemac Sebastijan Fetel, vozač Red Bula je već osigurao titulu prvaka, a na Velikoj nagradi SAD u Ostinu je zabeležio osmu uzastopnu pobedu, te tako postavio rekord po trijumfima u jednoj sezoni. Alonso je rekao da je ipak ponosan na rezultate: „Ovogodišnje drugo mesto u generalnom plasmanu me čini izuzetno ponosnim. Osećaj je mnogo bolji, jer je očito da nismo imali drugi najbrži bolid u karavanu“. 
Poslednja trka Formule jedan ove sezone voziće se 24. novembra na stazi Interlagos u Sao Paolu, u Brazilu. 

Povezana vest:  Alonsu prvi trening na ulicama Monte Karla