Erick Thohir

Morati: Tohir podseća na mene iz mlađih dana

Bivši predsednik milanskog Intera Masimo Morati rekao je danas da njegov naslednik Erik Tohir ima istu strast prema fudbalu i tom klubu kao on u prošlosti.
-Ljubav između Intera i porodice Morati počela je pre više od 50 godina. Moj otac je postao navijač Intera zahvaljujući mojoj majci koja ga je odvela na utakmicu protiv Lacija u Rimu. Od tog dana, on je bio veliki navijači neroazura – rekao je Morati za televiziju Rai.
On je bio na čelu klubu skoro dve decenije, a prethodno je Moratijev otac Anđelo upravljao neroazurima. Nedavno je Morati prodao 70 odsto akcija Intera indonežanskom biznismenu Eriku Tohiru.
-Verujem da sam doneo pravu odluku. Došao je trenutak kada je dobro da napustim klub i prepustim ga nekom ko ima istu strast kao ja u prošlosti. Vremena se menjaju, a Tohir ima sve kvalitete da uspe u modernom fudbalu. Veoma je aktivan, mnogo radi i sjajno komunicira sa ljudima – dodao je bivši prvi čovek Intera.
Morati se našalio i da su nero-azuri sada i formalno postali pravi internacionalni klub.
-Rekao sam već da Italija mora da izađe iz svoje ljuske. Dobili smo predsednika iz inostranstva. Za mene nema stranaca, Zaneti je Italijan, kao i Ronaldo. Oni su činili sve da italijanski klub bude uspešan – objasnio je on.
Morati je priznao i da mu je bilo veoma teško kada je stavljao potpis na ugovor o prodaji akcija kluba.
-Nije bilo lako. Naravno, najsrećniji sam bio kada je Inter osvojio Ligu šampiona. Sada je vreme da ponovo nađem nešto što će da me ispunjava u emotivnom smislu – zaključio je Morati.

Povezana vest:  Ranijeri: Možda ćemo se još pojačati