Massimiliano-Allegri

LIGA ŠAMPIONA

Borusija i Milan jure poslednju šansu za osminu finala

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona, fudbaleri Borusije iz Dortmunda moraju sutra na svom terenu da pobede Napoli kako bi sačuvali šanse za osminu finala, a u sličnoj situaciji je i Milan uoči gostovanju Seltiku u Glazgovu.
Borusija je do sada u takmičenju u F grupi sakupila samo pet bodova, a otežavajuća okolnost je što je Napoliju dovoljan i bod da osigura plasman među 16 najboljih. „Milioneri“ su u subotu u duelu sa Bajernom na svom terenu doživeli „nokaut“ (0:3) i potrebna im je injekcija samopouzdanja.
-Nedostajali su nam golovi protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sutrašnja utakmica mnogo važnija za Borusiju. Moramo, kako znamo i umemo da pobedimo Napoli – rekao je golman Borusije Roman Vajdenfeler za sajt Borusije.
U drugoj utakmici ove grupe fudbaleri Arsenala dočekaće poslednjeplasirani Olimpik iz Marseja. „Tobdžijama“ je takođe dovoljan bod na Emirejtsu kako bi obezbedili osminu finala.
Ekipa Milana u H grupi gostuju Seltiku u Glazgovu, a treneru Masimilijanu Alegriju ovo bi mogla da bude jedna od poslednjih šansi da sačuva posao.
-Učiniću sve da Milan ponovo počne da pobeđuje u Seriji A, Ligi šampiona i kupu. Nisam još ostao bez ideja, ali razumem bes navijača pošto ekipa nije pobedila tokom prethodnog meseca – kazao je Alegri na konferenciji za novinare u Milanu.
Rosoneri igraju očajno u Seriji A i trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli sa samo 13 bodova, tri više od Sampdorije koja je u zoni ispadanja. Ekipa Barselone će u drugoj utakmici ove grupe u Amsterdamu gostovati Ajaksu, a Kataloncima je i bod dovoljan da bi obezbedili prvo mesto.
Šansu da sa pozicije broj 1 prođe u osminu finala imaće i Čelsi, koji gostuje Bazelu. „Plavci“ menadžera Žozea Murinja imaju i dodatni motiv, jer hoće da se revanširaju Švajcarcima, koji su ih savladali na Stamford Bridžu.
U londonskoj ekipi trebalo bi da bude i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.
-Idemo tamo da pobedimo i završimo posao. U decembru nas očekuje mnogo utakmica, tako se da nadam da ćemo u poslednjem kolu Lige šampiona protiv Steaue imati lakši posao – objasnio je Murinjo.
Nemački Šalke gostuju u Bukureštu u drugoj utakmici E grupe, a pobedom bi, u slučaju da Bazel izgubi od Čelsija stigao do osmine finala.
Madridski Atletiko već je obezbedio plasman među 16 najboljih na Starom kontinentu, a u ovom kolu gostuje ruskom Zenitu u Sankt Peterburgu.
“Jorgandžije“ su u odličnoj formi, prošlog vikenda su savladali Hetafe sa 7:0 u Primeri. Ruskoj ekipi dobar rezultat je preko potreban za osvajanje drugog mesta, pošto trenutno ima samo bod više od Porta.
Portugalci u ovom kolu dočekuju debitanta u LŠ, bečku Austriju i ne bi trebalo da imaju problema da stignu do bodova.
Parovi petog kola i tabele:
Grupa E:
Steaua – Šalke (20.45)
Bazel – Čelsi (20.45)
TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2.
Grupa F:
Arsenal – Marsej (20.45)
Borusija Dormund – Napoli (20.45)
TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Borusija 5, Marsej 0.
Grupa G:
Zenit – Atletiko Madrid (18)
Porto – Austrija Beč (20.45)
TABELA: Atletiko 12, Zenit 5, Porto 4, Austrija 1.
Grupa H:
Seltik – Milan (20.45)
Ajaks – Barselona (20.45)
TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3.

Povezana vest:  Barselona pregovara sa Mesijem oko novog ugovora