FSS logo

FSS: Postali smo talac Zvezde i Partizana

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je ta organizacija postala talac dva najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana, jer na osnovu izjavu u javnosti pravi se slika da se fudbal igra samo zbog njih.
-U poslednje vreme FSS čini sve, a na tom putu dobijamo izgleda lažnu podršku od nekih, da se zauvek sa naših stadiona iskoreni navijački radikalizam. Ovakvim istupanjem pojedinih klubova u tome se neće uspeti, jer se samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti kod navijača. Takođe, na ovaj način se nikada neće normalizovati odnosi izmedu dva najveća fudbalska kluba u Srbiji – ističe se u saopštenju FSS.
Savez podseća da dosledno insistira da se svi počinioci grešaka procesiuiraju i najavio da će tako biti i ovaj put u slučaju utakmice Voždovac – Partizan.
-FSS ne prihvata aboliciju. Ko pogreši – snosiće krivicu. Tako je bilo, tako će i da bude. Hoćemo nešto drugo – hoćemo da smirimo situaciju i stišamo ponovo uzavrele strasti. Sudijske greške su bile i biće sastavni deo igre. Njihovi počinioci su bili i biće kažnjavani. Iznenađeni smo i izjavom predsednika Crvena zvezda Dragana Džajića, jer smo verovali da on, za razliku od mnogih, zna šta je suđenje i zna da postoje sudijske greške – navodi FSS.
Savez podseća i da je svojevremeno ponudio čelnicima Zvezde i Partizana da utakmice vode sudije iz inostranstva, što su „večiti“ odbili.
-Oni su tada zajednički odbili taj predlog, a verovatno iz razloga što su im domaće sudije potrebne za stvaranje alibija za katastrofalno stanje koje imaju u klubovima – kaže se u saopštenju. 
Dodaje se i da „pojedinci iz Crvene zvezde imaju najmanje prava da govore, o poštenju posebno“. 
-Želimo da podsetimo javnost na milionske pljačke u košarkaškom klubu Crvena zvezda i fudbalskom klubu Crvena zvezda, a koje su zataškane. Pojedinci koji su učestvovali u njima su abolirani, a oni danas dele lekcije iz poštenja i morala. Sve to predstavlja zamenu teza, a po onoj narodnoj ‘Drž’te lopova!’ – lopovluk je za pojedince iz FK Crvena zvezda i život i njihovo zanimanje – navodi se u saopštenju FSS u kojem se dodaje i da će „jednog dana“ doći i do odlaska sa funkcije predsednika Tomislava Karadžića, što je bio jedan od zahteva Zvezde.

Povezana vest:  Van der Vart ne igra do kraja sezone