partizan pripreme teleoptik

Partizan: A šta je sa greškama na našu štetu?

Fudbalski klub Partizan optužio je danas Crvenu zvezdu za kampanju koja za cilj ima obmanjivanje javnosti i naveo da crveno-beli namerno prećutkuju sudijske greške na štetu crno-belih.
-Međutim, postoje i činjenice koje ne mogu da ospore ni autori crveno-belog propagandnog rata. Te cinjenice govore da je Partizan u prethodnih 13 kola prvenstva na tri utakmice drastično oštećen sudijskim greškama – na utakmici sa Radnickim u Nišu (nedosuđeno igranje rukom i crveni karton za protivničkog igrača) i na utakmicama sa Napretkom i Donjim Sremom u Beogradu (nedosuđeni kazneni udarci, penali). Od pomenute tri utakmice Partizan je samo na jednoj slavio pobedu – ističe se u saopštenju Partizana.
Crno-beli navode da se ovi podaci ne uklapaju u tezu Zvezde da Partizan ima konstantnu pomoć sudija.
-Kako je moguće da samozvani borci za pravdu i poštenje u srpskom fudbalu reaguju samo kada im sudijske greške ne idu u prilog, a ćute kada im iste koriste? Kakav je to jednostrani smisao za pravdu, selektivni moral, poštenje koje se aktivira po potrebi – dodaje se u saopštenju i navodi da je u subotu u meču Zvezde sa Slobodom užičanima poništen regularan izjednačujući gol.
Velika polemika podigla se u javnosti pošto je sudija Miodrag Gogić juče u poslednjim trenucima meča sa Partizanom u 13. kolu Superlige propustio priliku da svira penal za Voždovac, nakon što je lopta pogodila u ruku igrača crno-belih Nemanju Petrovića.
-Očigledno je da je na utakmicama Partizana ove jeseni bilo mnogo sudijskih grešaka, više njih na štetu našeg kluba. Ne čudimo se tome jer su od strane ‘večitog rivala’ sudije izložene neizdrživom, neljudskom pritisku. Da li i mi treba da galamimo posle svake utakmice, da tražimo ostavke svih i svakoga, izvodimo navijače na ulice? Da li će se neprestanim pretnjama i kreiranjem atmosfere haosa popraviti stanje u srpskom fudbalu – ističu u Humskoj.
Partizan je zatražio od „večitog rivala“ da objavi imena članove „neformalne grupe“, koja navodno nedozvoljava Zvezdi da bude šampion.
Crno-beli su dodali i da sportski pristup podrazumeva pomoć fudbalskoj organizaciji da se broj grešaka smanji, a ne, kako se navodi, obmanjivanje javnosti, huškanje navijaca, optuživanje bez osnova, pretnje i pritisci. 

Povezana vest:  Real Madrid očekuje pobedu u meču sa Barselonom