srbija pozdrav

Ambasador SAD: Bilo bi dobro da Srbija i SAD odigraju meč

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi rekao je danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) u Staroj Pazovi da bi bilo dobro ako bi se u bliskoj budućnosti uklopili programi prijateljskih utakmica, kako bi meč odigrale reprezentacije SAD i Srbije.
Kirbi je prilikom posete Sportskom centru razgovarao sa čelnicima nacionalnog saveza o aktuelnim fudbalskim temama u Srbiji i regionu, planovima za budućnost fudbala u našoj zemlji i mogućnostima za saradnju dve države, objavljeno je na sajtu FSS.
-Veoma sam srećan zbog dolaska u impresivno zdanje kakav je Sportski centar FSS. Srbija ima odličan tim, koji je napravio veliki napredak i bilo bi dobro ako bi se u bliskoj budućnosti, već u pripremama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, uklopili programi prijateljskih utakmica kako bi meč odigrale selekcije SAD i Srbije. Iskreno verujem i da će FŠ imati uspeha u projektu sređivanja fudbalske infrastrukture i modernizovanja stadiona širom zemlje – rekao je, između ostalog, Kirbi.
Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je da je ambasador SAD učinio veliku čast posetom Sportskom centru i prilici za razgovor o stanju u fudbalskoj organizaciji. 
-Jedan od problema s kojima smo se susreli je izgradnja Nacionalnog stadiona. Nastavljamo da tražimo odgovore na neka pitanja, kad će prestati nasilje i rasizam na našim stadionim, a kad će na tribine dolaziti porodice sa decom. Očekujem posle ove posete da nam ambasador Kirbi pomogne u našim planovima i nastojanjima da popravimo infrastrukturu – rekao je Karadžić.
Posebnu draž sastanku, kojem su još prisustvovali potpredsednik FSS Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dao je ambasador Kirbi otkrivanjem fudbalskog iskustva koje je imao u prošlosti, u ulozi golmana. Upravo zbog te činjenice, u ceremonijalnom delu, predsednik FSS je uvaženom gostu, pored ostalog, poklonio dres reprezentacije Srbije sa brojem jedan.

Povezana vest:  Nerlinger: Lev nije u planovima Bajerna