partizan ekipa tuga derbi

Partizan i Spartak bez navijača, Zvezda na Karaburmi

Utakmicama 14. kola polako se privodi kraju jesenji deo šampionata u fudbalskoj Superligi Srbije, vodeći Partizan pred praznim tribinama dočekuje Spartak, a Crvena zvezda gostuje OFK Beogradu.
Kao i u većem delu ove sezone, i prethodnih dana u centru pažnje fudbalske javnosti u Srbiji nije bila sama igra, već suđenje.
„Rat“ saopštenjima između Fudbalskog saveza Srbije (FŠ), Partizana i Crvene zvezde se nastavio, a poslednji povod bilo je suđenje na utakmici 13. kola između crno-belih i Voždovca.
Ekipa Partizana pobedom na tom meču uspela je da sačuva prvo mesto i bod prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.
Crno-beli će igrati bez publike, a to je deo kazne zbog divljanja huligana na „večitom“ derbiju. Takođe, trener Vuk Rašovića ponovo neće moći da računa na napadače Nemanju Kojića i Ismaela Beka Fofanu.
Ekipa Crvene zvezde će na Karaburmi protiv OFK Beograda pokušati da dođe do pobede i zadrži korak za večitim rivalom.
U prošlom kolu Zvezda je, pred praznim tribinama u Ljutice Bogdana, ubedljivo savladala Slobodu sa 4:1, uz het-trik Dragana Mrđe.
Najprijatnije iznenađenje šampionata, ekipa Čukaričkog gostuje veoma dobrom Radničkom iz Niša u utakmici koja bi mogla da ponese epitet derbija kola.
„Fenjeraš“ Donji Srem u prošlom kolu zabeležio je pobedu nad Radom, direktnim konkurentom u borbi za opstanak, a sada ga čeka gostovanje užičkoj Slobodi kojoj su bodovi takođe preko potrebni u pokušaju da sačuva superligaški status.
Novosadska Vojvodina u prošlom kolu doživela je debakl (0:3) na gostovanju Jagodini, a utisak će pokušati da popravi na svom terenu u duelu sa kruševačkim Napretkom koji je u prethodnom kolu savladao OFK Beograd (3:0).
Poslednjeplasirani Rad bodove spasa tražiće u malom gradskom derbiju protiv ekipe Voždovca, Jagodina će na gostovanju Javoru u Ivanjici želeti da potvrdi dobru formu, dok će Radnički u Kragujevcu ugostiti Novi Pazar koji igra odlično i zauzima šesto mesto na tabeli.
Parovi 14. kola Superlige:
Subota:
Radnički Kragujevac – Novi Pazar (13), OFK Beograd – Crvena zvezda (13), Javor – Jagodina (13), Partizan – Spartak (15), Radnički Niš – Čukarički (15), Sloboda – Donji Srem (16.30), Vojvodina – Napredak (16.30).
U nedelju se od 13 sati sastaju Rad – Voždovac.
TABELA: Partizan 27, Crvena zvezda 26, Čukarički 22, Radnički Niš 21, Jagodina 21, Novi Pazar 21, Spartak 20, itd.

Povezana vest:  Prandeli ostaje selektor Italije još dve godine