Edin Dzeko celebrates scoring  first goal

Pelegrini: Džeko ostaje u Sitiju

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da klub neće prodati fudbalera Edina Džeka u januarskom prelaznom roku. Džeko je ove sezone na 14 utakmica u svim takmičenjima postigao sedam golova, ali nije bio u prvom timu u Premijer ligi još od kraja septembra. 
Pelegrini pruža priliku napadačima Alvaru Negredu i Serhiju Agueru, zbog čega mediji spekulišu da će Džeko otići sa Itihada, a među zainteresovanima su Arsenal, Borusija iz Dortmunda i Inter. 
-Nije tačno da će klub prodati Džeka. Verovao sam u njega i pre početka sezone, a i sada imam mnogo poverenja u njega. Važno je da ovaj klub ima jaku ekipu, pošto nas od sada do aprila čeka mnogo utakmica. Ako želimo da osvojimo trofeje potrebni su nam dobri igrači – rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji. 
-Možda u ovom trenutku Džeko ne igra onoliko koliko bi želeo, ali on je važan deo naše ekipe – dodao je Pelegrini. 
Džeko je 2011. godine iz Volfsburga prešao u Mančester siti i do sada je odigrao 118 utakmica i postigao 46 golova. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sa kojom će sledećeg leta igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu, odigrao je 58 utakmica i postigao 33 gola. 

Povezana vest:  Liverpul otvara fudbalske akademije po svetu