fa-logo

FA pokrenuo istragu o navodnom rasizmu na Denu

Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo je istragu povodom tvrdnji fudbalera Notingem Foresta Natanijela Šaloba da su ga navijači Milvola tokom utakmice vređali na rasnoj osnovi, preneli su danas britanski mediji.
Milvol i Forest su na stadionu Den u utorak odigrali nerešeno 2:2, a 18-godišnji Šaloba, koji je iz Čelsija došao na pozajmicu u Notingem, rekao je da su ga navijači Milvola vređali na rasnoj
osnovi, dok su mu lekari ukazivali pomoć pored terena.
On je o tome, u poluvremenu, obavestio pomoćnog trenera Dejvida Kelija.
Forest je u saopštenju naveo da su klubovi u kontaktu i da pokušavaju da „otkriju istinu“.
-Notingem Forest veoma ozbiljno shvata ovakve incidente i blisko će sarađivati sa nadleznima tokom istrage. Oba kluba su u kontaktu I nadaju se da će brzo otkriti istinu, pošto je to svima u interesu – navodi se u saopštenju.
Milvol je u svom saopštenju naveo da je o navodnom incidentu obavešten redar u tunelu i da Šaloba nije želeo da uloži zvaničnu žalbu tokom utakmice „zbog nedostatka dokaza“.
-Svi detalji incidenta, uključujući imena umešanih, prijavljeni su
u skladu sa protokolom. Milvol će pomoći policijsku istragu i ako se dokaže da je bilo rasizma, klub će učiniti sve kako bi osigurao da počinioci budu privedeni pravdi i na pravi način kažnjeni – navodi se u saopštenju.
-Međutim, razočarani smo jer su šanse za potvrdu tih navoda umanjene, pošto tada nisu delovale dovoljno ozbiljno za zvaničnu žalbu, što bi dovelo do momentalnog angažovanja policije – dodaje se u saopštenju Milvola.

Povezana vest:  Vulverhempton izbacio Liverpul iz FA kupa