STOJANOVIC SLAVISA slovenija 2Stojanović: Svako želi što pre da sazna svoj put

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da će se početkom nedelje sastati sa čelnicima kluba i da je će oni odlučiti kakav je njegov dalji status.
-Na početku je bio dogovor da popričamo nakon polusezone, da vidimo gde smo. Svako želi da sazna što pre kakav mu je dalji put i nadam se da će to da bude što pre jer već treba da se sprema dalji rad, mnogo toga. Za trenera odmor nikada nije odmor, već je uvek aktivan – rekao je Stojanović novinarima na stadionu Zvezde.
Crveno-beli su jesenji deo prvenstva završili na drugom mestu sa bodom manje od Partizana, u Kupu su eliminisani u četvrtfinalu, dok su u kvalifikacijama za Ligu Evropa ispali u trećem kolu.
-Još treba sve da se slegne, ali mislim da je bilo relativno dobro, ako uzmemo u obzir šta se sve događalo u poslednjih šest meseci. Ali, za konkretnije stvari mora da se napravi analiza i da vidimo gde možemo bolje – kazao je Stojanović.
On je rekao da više ne želi da srlja sa izjavama već da mora da se smiri i da se odmori.
-Prvi i jedini plan je da se konačno malo smirim i odmorim, kao i da ne srljam sa bilo kakvim izjavama. Toga ću da se držim – rekao je Stojanović, koji se posle jučerašnje utakmice poslednjeg kola Super lige protiv Vojvodine upustio u polemiku sa novinarima.
Trener je istakao da smatra da Zvezda može da osvoji titulu ove sezone, ali da su ekipi potrebna pojačanja.
-Naravno da smatram da možemo da osvojimo titulu, ali su nam potrebna pojačanja na pozicijama gde se vidi da smo deficitarni. Moramo da se dobro spremimo, pojačamo konkurenciju u timu i da se ovi igrači koji su tu podignu na viši nivo – naveo je Stojanović.
Zvezda je u subotu, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone pobedila Vojvodinu sa 2:1, golom Dragana Mrđe u sudijskoj nadoknadi vremena.
-Šta reći, scenario koji se retko viđa srećom je otišao na našu stranu. Svi igrači su dali sve od sebe tokom cele utakmice, nisu se štedeli ni trenutka, a nisu gubili veru čak ni posle promašenog penala. Snimak utakmice sam pogledao u tri ujutro, posebno poslednjih 15, 20 minuta – kazao je Stojanović.
Prema njegovim rečima, problem tokom sezone je to što Zvezdini fudbaleri nisu na svaku utakmicu gledali ozbiljno, kao na tu sa Vojvodinom.
-Nemoguće je uvek držati motivaciju na maksimumu, igrači u nekim trenucima nisu razmišljali ozbiljno, kao protiv Vojvodine, a svaka utakmica donosi isto. Mentalni sklop bi trebalo, svi skupa, da popravimo, da ne gledamo protiv koga igramo, svaka je utakmica važna za Zvezdu – rekao je Stojanović.
Crvena zvezda je danas obeležila 22. godinu od osvajanja titule svetskog šampiona u Tokiju, a Stojanović se prisetio da je 8. decembra 1991. „u kućnoj atmosferi sa prijateljima uživao u tom fantastičnom uspehu“.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati revanš utakmica osmine finala