Udovicic i BoskovicUdovičić uručio zahvalnicu profesoru Vladimiru Boškoviću iz Ivanjice
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas u Ivanjici specijanu zahvalnicu za izuzetan i nesebičan doprinos i aktivno učešće u razvoju sporta i brige o deci profesoru fizičkog vaspitanja Vladimiru Boškoviću.
Bošković je za osam godina, bez ikakve finansijske nadoknade, obučio oko 800 sugrađana uzrasta od pet do 40 godina da plivaju.
-Zbog izuzetnog poštovanja koje imam prema Boškovićevom gestu i radu, došao sam danas da mu ovim malim činom ukažem čast, koju zaslužuje, a meni je pripala izuzetna privilegija da upoznam jednog velikog čoveka – rekao je tom prilikom Udovičić.
Vladimir Bošković je 2005. godine u svom klubu „Maj džim“ u Ivanjici otvorio školu plivanja, suočen sa zabrinjavajućim podatkom o velikom broju neplivača u gradu. Njegovi učenici su do sada osvojili oko 60 medalja, a iza sebe imaju pet plivačkih maratona.
Ministar je nakon obilaska plivališta i uručenja plakete obišao vežbališta na otvorenom i salu za boks, koje je Bošković obezbedio za građane Ivanjice.
-Moja je želja da u svim gradovima Srbije postoji jedan Vladimir Bošković i siguran sam da bi nam tada svima bilo mnogo bolje. Nadam se da Ivanjičani znaju kakvog sugrađanina imaju i da cene šsto im je obezbedio vežbalište na otvorenom, koje mogu da koriste besplatno svakoga dana – naglasio je Udovičić.
On je istakao da će školski i rekreativni sport biti prioritet u radu Ministarstva omladine i sporta u narednom periodu i da sport ne sme da bude privilegija imućnih, već dostupan svima.
Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaški raj kraj staze „formule 1“