Mesut OzilArsenalu samo bod protiv Evertona u Londonu

Fudbaleri Arsenala i Evertona igrali su večeras u Londonu nerešeno 1:1, u utakmici 15. kola engleske Premijer lige.
Arsenal se „okliznuo“ kod kuće, a Everton ponovo potvrdio odličnu formu ove sezone i opravdao mesto u gornjem delu tabele. Odigrana je veoma dobra i otvorena utakmica na Emiratima, gde u prvom poluvremenu nije bilo golova, a potom su u finišu postignuta dva u roku od četiri minuta.
Ozil je doneo „tobdžijama“ prednost u 80. i činilo se da imaju pobedu u rukama, ali je Delofeu četiri minuta kasnije pogodio za konačan rezultat i obezbedio gostima značajan remi.
Do kraja susreta oba tima imala su još po par povoljnih prilika, Žiru je pogodio prečku u sudijskoj nadoknadi, međutim, Everton je izdržao pritisak i zasluženo odneo bod sa Emirata.
Arsenal je zadržao vođstvo na tabeli sa pet bodova prednosti nad Čelsijem i Liverpulom, dok je Everton na petom mestu sa sedam bodova manje od lidera.
Ranije danas Fulam je na domaćem terenu savladao Aston Vilu sa 2:0.
Rezultati:
Arsenal – Everton 1:1 (Ozil 50 – Delofeu 84)
Fulam – Aston Vila 2:0 (Sidvel 21, Berbatov 30. penal)
Odigrano juče: Mančester Junajted – Njukasl 0:1, Kristal Palas – Kardif 2:0, Liverpul – Vesthem 4:1, Sautempton – Mančester Siti 1:1, Stouk – Čelsi 3:2, Vest Bromvič Albion – Norič 0:2, Sanderlend – Totenhem 1:2.
U poslednjoj utakmici 15. kola sutra se sastaju Svonsi – Hal.
Tabela: Arsenal 35 bodova, Čelsi i Liverpul po 30, Mančester Siti 29, Everton 28, Totenhem 27, Njukasl 26, Sautempton 23, Mančester Junajted 22, itd.

Povezana vest:  Mihajlović prelomio, odlazi iz Sampdorije na kraju sezone