Cristiano Ronaldo

Ronaldo: Nije Zlatna lopta najvažnija na svetu

Portugalski internacionalac i napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo ocenio je danas da za njega Zlatna lopta nije najvažnija u karijeri.
-Zlatna lopta nije najvažnija stvar u mojoj karijeri. To je vredan trofej koji može da znači igraču, ali samo individualno. Mnogo je važnije imati fantastičnu karijeru i davati doprinos klubovima – rekao je u intervjuu za francuski TV kanal Bejn sport Ronaldo koji u karijeri ima jednu Zlatnu loptu osvojenu 2008, a ove godine je po mnogima glavni favorit za osvajanje još jednog trofeja.
Portugalski reprezentativac je postigao het trik u pobedi nad Švedskom od 3:2 u odlučujućem baražu za plasman na Mundijal u Brazilu.
-Ovaj Mundijal nama Portugalcima posebno znači jer se igra u Brazilu gde se priča istim, portugalskim jezikom. Rusija je bila uspešnija od nas u kvalifikacijama, ali uspeli smo da se plasiramo na Mundijal u baražu. Nismo favoriti i zato i nećemo biti pod pritiskom – rekao je Ronaldo.
On je ocenio da Real Madrid oseća kao svoju kuću, ali da sada ne može da bude siguran da li će u „kraljevskom klubu“ završiti karijeru.
-Osećam se u Realu kao kod kuće. Obžavam taj klub i navijače. Ne znam gde ću završiti karijeru, ali u ovom trenutku sam po nosan i srećan što sam ovde – rekao je Ronaldo.
Jedan od najboljih fudbalera današnjice još jednom se oprostio od najvećeg borca za ljudska prava Južnoafrikanca Nelsona Mandele koji je prošle nedelje preminuo u 95. godini.
-Imao sam priliku da ga upoznam u Južnoj Africi. Pomogao je svetu da postane bolji. Otišao je na nebo i siguran sam da su sa njim sada anđeli koji će ga večno čuvati – rekao je Ronaldo.

Povezana vest:  Bekam rešio da završi igračku karijeru