Chelsea Manchester City 2012

LIGA ŠAMPIONA

Spektakl u Napulju, Milan na ispitu protiv Ajaksa

Fudbaleri Napolija sutra dočekuju Arsenal u poslednjem kolu G grupe Lige šampiona, a da bi ostali u trci za plasman u osminu finala elitnog klupskog takmičenja moraće da savladaju aktuelnog lidera Premijer lige. 
Situacija u grupi je komplikovana, jer Napoliju pobeda ne garantuje prolaz u narednu rundu takmičenja, jer u igri je i Borusija iz Dortmunda, koja gostuje Olimpiku u Marseju.
Arsenal ima 12 bodova, tri više od Napolija i Dortmunda. Ukoliko Napoli i Dortmund zabeleže pobede, tri kluba imaće isti broj bodova i o plasmanu među 16 najboljih ekipa Evrope odlučivaće međusobni skor, odnosno u ovom slučaju bolja gol razlika jer će sva tri tima imati po devet bodova.
-Moramo da budemo bolji u odbrani, protiv Udinezea smo pravili individualne greške, koje ne smemo da ponavljamo. Svi očekuju da Napoli igra kao na početku sezone – rekao je trener Napolija Rafael Benitez.
Arsenalu je dovaljan i bod iz sutrašnjeg meča, ali menadžer „tobdžija“ Arsen Venger smatra da njegov tim ne sme da se kocka, jer bi samo pobedom rešio sve dileme u grupi.
-Prvi put posle 150 utakmica u Ligi šampiona doživeo sam da 12 bodova nije dovoljno. Neverovatno, ali istinito. Nije lako, moraćemo da odigramo punom snagom protiv Napolija i završimo posao. Ne smemo da rizikujemo. Bilo bi pogrešno da u meč uđemo sa željom da izgubimo malom razlikom – rekao je Venger.
Zanimljivo će biti i u grupi H gde je Milanu dovoljan bod protiv direktnog konkurenta Ajaksa da se pridruži Barseloni u nokaut fazi.
-Ajaks u poslednje vreme pokazuje da je u sjajnoj formi. Moraćemo da imamo pravi pristup i iznad svega postižemo golove – rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.
Fudbaleri Šalke i Bazela odlučivaće u direktnom sudaru ko će iz grupe E nastaviti takmičenje u elitnom klupskom takmičenju. Tim iz Gelzenkirhena meč sezone dočekuje u ne baš sjajnom rasploženju. 
Izabranici Jensa Kelera eliminisani su prošle nedelje u nacionalnom kupu od Hofenhajma (3:1) i doživeli poraz u prvenstvu protiv Borusije iz Menhengladbaha (2:1).
-Svesni smo da nam samo pobeda odgovora i to protivnik mora da oseti od prvog minuta kada istrčimo na teren – poručio je provotimac Šalkea Kevin Prins Boateng.
U drugom meču grupa E lider Čelsi na Stamford Bridžu dočekuje rumunsku Steau.
U grupi G Zenit i Porto vodiće veliku borbu kako bi se pridružili neprikosnovenom Atletiko Madridu, a veće šanse imaće ruski tim koji gostuje Austrtiji iz Beča.
Parovi šestog kola i tabele:
Grupa E:
Čelsi – Steaua (20.45)
Šalke – Bazel (20.45)
Tabela: Čelsi 9, Bazel 8, Šalke 7, Steaua 3.
Grupa F:
Marsej – Dortmund (20.45)
Napoli – Arsenal (20.45)
Tabela: Arsenal 12, Dortmund 9, Napoli 9, Marsej 0.
Grupa G:
Atletiko Madrid – Porto (20.45)
Austrija Beč – Zenit (20.45)
Tabela: Atletiko Madrid 13, Zenit 6, Porto 5, Austrija Beč 2.
Grupa H:
Milan – Ajaks (20.45)
Barselona – Seltik (20.45)
Tabela: Barselona 10, Milan 8, Ajaks 7, Seltik 3.

Povezana vest:  Forbsova lista, Mančester Junajted najbogatiji klub na svetu