deki stankovic promocija knjige

Stanković doneo pametnu odluku, još je rano za njega

Srpski fudbalski funkcioneri, poznati treneri, kao i pojedini sportisti složni su u oceni da je dugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković odustajenjem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneo najbolju moguću odluku.
-To je njegova lična odluka, kao što je bila i ona da razmišlja o kandidaturi. On je obavio razgovore sa predstavnicima regiona, između ostalog i našeg, istočne Srbije. Verovatno je uvideo kojim bi poslom morao da se bavi i doneo odluku – rekao je potpredsednik FSS Goran Milanović.
Prvi čovek Jagodine naglasio je da za Stankovića ima mesta u FSS, ali u sportskom sektoru. Ujedno, on smatra da trenutno ne vidi razlog za izbore u FSS, pogotovo jer je aktuelni predsednik Tomislav Karadžić samo u medijima najavio odlazak po završetku jesenjeg dela sezone.
Predsednik Fudbalskog saveza Beograda (FSB) i potpredsednik Partizana Ratomir Babić istakao je da je Stanković napravio logičan potez.
-Video je da su problemi zaista veliki, da mora mnogo toga da se rešava i menja. Verovatno je procenio da nije vreme da uđe u to. Lično, rado bih ga video u Izvršnom odboru FSS, pa da vremenom stiče iskustvo za neke više funkcije – rekao je Babić.
Nekadašnji selektor Iija Petković ocenio je da Stanković još nije spreman za tako odgovornu funkciju.
-O Dejanu kao fudbaleru je iluzorno pričati, obeležio je jednu epohu, ali on još ne zna šta je menica, virman, problematika organizacionih ljudi, što kaže naš narod što da ulazi u Moravu kad ne zna da pliva. Predsednik je glava kuće, a nama je potreban čovek sa dugogodišnjim iskustvom. Imali smo primer Piksija, nije položio, to je nešto sasvim suprotno od terena. Uostalom, ima vremena da Stanković postane predsednik – rekao je Petković.
Bivši trener Crvene zvezde Milorad Kosanović poručio je da je Stankoviću potrebno dati vremena da odluči da li hoće da bude trener, sportski funkcioner ili tehničko lice u savezu.
-Takođe, šta Dejanu sada treba da uđe u „rat“ Crvene zvezde i Partizana i njihovih satelita. Podržavam ga u ovoj odluci – rekao je Kosanović.
Stankovićev potez podržao je i doskorašnji kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević.
-Drago mi je da je Dejan Stanković odlučio da odustane od ideje koju je imao. To mu nije potrebno, ima odličnu reputaciju i ime, a verujem da bi to pokvario svojim angažovanjem da ispravi sve loše sto bi ga dočekalo. Svaka čast na dobroj i iskrenoj nameri – napisao je Rakočević na tviteru.
Stanković je važio za glavnog kandidata za naslednika Tomislava Karadžića na čelu FSS, ali je juče saopštio da još nije spreman za tako odgovornu funkciju.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Došao sam da bih osvojio nešto u Meksiku