Marcello Lippi Guangzhou

Lipi: Juventus me je razočarao

Legendarni trener Juventusa Marčelo Lipi kritikovao je danas torinski klub zbog ispadanja iz Lige šampiona već u grupnoj fazi. Juventus je u sredu u Istanbulu izgubio od Galatasaraja sa 1:0 u poslednjem, šestom kolu B grupe nakon čega ga je turski klub preskočio na drugom mestu na tabeli.
-Juventus je ove sezone u Evropi veliko razočarenje. Kao što je i rekao trener Antonio Konte, nisu ispali zbog poraza u Istanbulu, već zbog loših partija u prva dva kola takmičenja po grupama – rekao je Lipi za Gazetu delo Sport.
On je ocenio da Juventus ima kvalitet da igra barem u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.
-Poznajem dosta igrača Juventusa i verujem da će sada biti ‘gladni’ uspeha u Ligi Evrope, željni da dokažu da su bolji od Galatasaraja. Ispadanje iz LŠ je veliki neuspeh, ali verujem da će za par godina Juventus biti glavni konkurent za trofej u tom takmičenju – dodao je Lipi.
On je trenirao Juventus od 1994. do 1999. i od 2001. do 2004. godine. Sa Starom damom osvojio je Ligu šampiona, pet titula prvaka Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope, četiri Superkupa Italije i Kup Italije.

Povezana vest:  Arsen Venger: Moramo da se trgnemo, ili će biti još poraza