nemanja-vidic igra
Nemanja Vidić potvrdio odlazak iz Mančester Junajteda
 
Kapiten Mančester Junajteda i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić potvrdio je kako će na kraju sezone, po isteku aktuelnog ugovora, napustiti Old Traford. Ovaj 32-godišnji odbrambeni igrač u potrazi je za novim izazovima, a po medijima se milanski Inter ali i jedan od turskih klubova se spominju kao njegova najvjerovatnija nova destinacija.
Vidić je u Mančester Junajted stigao 2006. iz moskovskog Spartaka, a od tada je klubu pomogao u osvajanju čitavog niza trofeja.
-Nisam nikad mogao da zamislim osvajanje 15 trofeja. Međutim, odlučio sam da ću nastaviti dalje na kraju sezone. Želim ponovo da zadam izazov i da dam najbolje od sebe u sledećim godinama. Ne razmatram ostanak u Engleskoj jer je jedini klub za koji sam ikad ovde želeo da igram bio Mančester Junajted i srećan sam što sam bio njegovim delom puno godina – rekao je Nemanja Vidić  na sajtu aktuelnog engleskog prvaka.
S Mančester Junajtedom Vidić je između ostalog osvojio pet premierligaških naslova, a vrhunac mu je osvajanje Lige šampiona u Moskvi sezone 2007/08.
Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Na poluvremenu večitog derbija bez golova 0:0