nba novi logo

NBA VESTI

Bruklin pobedio San Antonio, Golden Stejt bolji od Čikaga

Košarkaši Bruklina pobedili su u noći između četvrtka i petka na svom parketu San Antonio sa 103:89, dok je Golden Stejt sa 102:87 bio bolji od Čikaga u utakmicama NBA lige. Ekipa Bruklina je sinoćnom pobedom prekinula seriju od šest uzastopnih utakmica u kojima su gubili od San Antonia. 
„Mamuze“ su na gostovanje protiv Bruklina došli znatno oslabljeni, pošto nisu igrali Tim Dankan, Toni Parker, Manu Đinobili i Kavi Leonard. Bruklin je do pobede predvodio Alan Anderson sa 22 poena, dok je Deron Vilijams postigao 16, a Pol Pirs 12 uz sedam skokova. 
U ekipi San Antonija najefikasniji bio je Kori Džosef sa 18 poena, a jedan manje postigao je Deni Grin. Golden Stjet je pred svojim navijačima uspeo da se iskupi za poraz od Šarlota pre dva dana. 
Čikago je tokom prvog poluvremena imao 16 poena prednosti, međutim, „ratnici“ su uspeli da nadokande zaostak i na kraju ubedljivo trijumfuju. Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Stefon Kari sa 34 poena, a uz to je imao i devet asistencija, dok je Klej Tompson postigao 22. 
Srpski košarkaš Nemanja Nedović presedeo je ceo meč na klupi Golden Stejta. S druge strane, ekipu Čikaga predvodio je Tadž Gibson sa 26 poena, 13 skokovai četiri asistencije, dok je Kirk Hajnrih postigao 15.
Rezultati utakmica NBA lige: 
Bruklin – San Antonio 103:89 
Golden Stejt – Čikago 102:87 

Povezana vest:  Kinsi prešao u Hapoel Jerusalim