Kerem Tunceri SP TURSKA 2010

Tunčeri: Ostvarenje sna

 

Turski košarkaš Kerem Tunčeri rekao je da je njegov tim ostvario san plasmanom u finale Svetskog prvenstva posle pobede nad Srbijom.

-Ovo je najvažnija utakmica koju smo ikada odigrali. Trudili smo se i borili. Zaostajali smo u odlučujućim momentima, ali smo do kraja verovali da ćemo u finale. Ovo je bila veliki i fascinantni meč, ovo je ostvarenje sna. Uživaćemo kratko i posvećujemo se finalu – rekao je Tunčeri novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  Hemofarm pozvao medije da ne pišu o transferima

Turska je pobedila Srbiju sa 83:82, posle koša koji je postignut pola sekunde pre kraja i iz napda za koji su imali četiri i po sekunde.

Selektor Turske Bogdan Tanjević bio je oduševljen reprezentacijom Srbije.

-Hvala vam na trudu. Igrali smo protiv strašno jakog tima, sa velikom energijom – rekao je Tanjević.

Povezana vest:  Božić: Jako bolan poraz

Turski selektor ocenio je da će njegova selekcija biti fizički spremnija od ekipe SAD u finalu i da je u prednosti što su se rivali kraće spremali.

-SAD su bile samo tri nedelje na pripremama, a mi mesec i po dana. Spremniji sam. Njihovi profesionalci se odmaraju tri meseca posle sezone, i kreću od nule, a mi nikada. Ako bismo igrali početkom juna, izgubili bismo sa 30 razlike, ali sada je drugačije – rekao je Tanjević.

Povezana vest:  Priznanje FIBA Evropa Nataši Kovačević

-Igraćemo bolje nego polufinale. Lakše je u finalu – ako izgubimo, postaćemo mali prvaci sveta, jer su SAD izvan naših mogućnosti. Igraćemo sa manje pritiska i nadam se da će neko biti raspoložen – rekao je Tanjević.

Finale se igra od 20.30.