fifaKlubovi traže da FIFA plaća povređene igrače

Udruženje evropskih fudbalskih klubova zatražiće od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ubuduće obezbedi novac za plate igrače koji se povrede na reprezentativnim utakmicama u ciklusu takmičenja za prvenstvo sveta.

-Zahvaljujući našim fudbalerima, FIFA sada od svetskog prvenstva prihoduje više od milijardu dolara i ne bio joj bio problem da deo tog novca izdvoji u fond iz kojeg bi se pokrivale plate fudbalera koji se povrede dok igraju za svoje reprezentacije – rekao je predsednik Udruženje klubova Karl Hajnc Rumenige.

Povezana vest:  Vojvodina pobedila u Temišvaru

Prema njegovim rečima, klubovi više ne žele da sav rizik od povreda igrača preuzimaju na sebe.

-Mogu da navedem samo primer Bajerna. Arijen Roben je na prvenstvu sveta igrao povređen i sada će pauzirati do naredne godine, a klub mora da mu daje platu. To više ne može da se toleriše – rekao je Rumenige.

Povezana vest:  Kladionice: Redknap prvi, Bekam peti favorit za Kapelovog naslednika

Bivši nemački fudbaler dodao je da će predsednik FIFA Sep Blater „morati da shvati neke stvari“.

-FIFA postaje sve moćnija i sada već govorimo o njenim prihodima koji se mere miljardama. Činjenica je da ona više nema nikakvih finansijskih problema i da joj ne bi bio problem da obezbedi fond za osiguranje plata – rekao je Rumenige.

Povezana vest:  Liedson prešao u Korintijans

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini prihvatio je razgovor sa klubovima na tu temu, kada se radi o ciklusu takmičenja za prvenstvo Evrope, ali Blater za sada ne želi ni da čuje za takvu vrstu kompenzacije klubovima.