milan_vilotic_fk_cz_125. KOLO JELEN SUPER LIGE

Zvezda protiv Javora bez kapitena i navijača

Fudbaleri Crvene zvezde sutra će u Beogradu dočekati Javor u 25. kolu Super lige u kome će pokušati da se vrate u pobedničku formu posle nerešenog ishoda na gostovanju kod Borca u Čačku.

-Javor je dobro organizovan i dobro vođen tim. Posebno su nezgodni protivnici na strani. Biće izuzetno teško, ali učinićemo sve da se vratimo na pobednički kolosek – rekao je trener Zvezde Ratko Dostanić na današnjoj konferenciji za novinare.
Ocenu da će Zvezdi biti izuzetno teško potkrepljuje činjenica da će crveno-beli biti značajno oslabljeni zbog parnih kartona kapitena Nikole Lazetića i Nikole Mikića, kao i povreda Pavla Ninkova i Slavoljuba Đorđevića, čiji su nastupi neizvesni.
-Videćemo posle treninga kakvo je stanje Ninkova i Đorđevića, kome je skočni zglob baš otekao. Nadamo se da će Ninkov biti spreman, jer je jedan od lidera tima, pravi vođa. Kamo sreće da ih imamo više. Uzdamo se u njegovu volju – ocenio je Dostanić.
Dodatna otežavajuća okolnost biće prazne tribine stadiona Crvene zvezde, koja je zbog ranjavanja navijača na Kup utakmici sa OFK Beogradom kažnjena igranjem pet utakmica bez prisustva publike.
-Da se ne lažemo, odsustvo publike će sigurno uticati na tim, jer su navijači celu sezonu bili naš 12. igrač – naveo je Dostanić, a slično mišljenje izneo je i štoper Milan Vilotić.
-Sada je na nas red da se maksimalnim zalaganjem i pozitivnim rezultatom navijačima odužimo na podršci – rekao je Vilotić, koji je igrajući za selekciju Super lige imao priliku da radi sa trenerom Javora Radovanom Ćurčićem.
-Javor će sigurno učiniti sve da ne primi gol, a mi moramo da ga damo. Odsustvo Lazetića će takođe biti veliki hendikep, jer nam je on mnogo puta ulivao dodatnu snagu – ocenio je Vilotić.
Prvotimac Zvezde je, ipak, primetio i da situacija nije toliko loša kao što možda nekome izgleda.
-Mi smo u prelepoj situaciji, borimo se za dva trofeja, iako smo pred početak sezone gotovo svi bili neafirmisani. Najlepša stvar za sportistu je da u finišu sezone, dakle u ovih sedam utakmica, dokazuje svoju veličinu. Nadam se da ćemo tim poletom i uspeti da bostvarimo svoje ciljeve – istakao je Vilotić.

Povezana vest:  Mančini poručio Baloteliju: Probudi se