Brasil. 2014Staju radovi na stadionu u Manausu zbog bezbednosti

Javno tužilaštvo Brazila traži da se iz bezbednosnih razloga zaustave radovi na izgradnji fudbalskog stadiona u Manausu, gde je juče poginuo radnik kada je pao sa krova „Arene Amazonije“.
Tužioci zahtevaju „trenutno zaustavljanje radova na svim delovima stadiona gde je potrebno da radnici budu visoko iznad zemlje“.
Kako je navedeno, radovi bi trebalo ponovo da se nastave u trenutku kada građevinska kompanija koja gradi stadion dokaže da su preduzete sve bezbednosne mere.
Dvadesetdvogodišnji Makleudo de Melo Ferreira poginuo je u subotu kada je pao sa visine od 35 metara.
On je drugi radnik koji je poginuo na tom stadionu na kojem će 14. juna igrati Engleska i Italija.
Još jedan čovek je poginuo na stadionu-gradilištu ranije ove godine. Prošlog meseca, dvojica radnika su izgubili život kada se srušio kran na stadionu u Sao Paolu na kojem će biti odigrana prva utakmica na šampionatu 12. juna. Prošle godine, jedan radnik je izgubio život radeći na izgradnji stadiona u Braziliji.
Nekoliko sati posle nesreće na stadionu u Manausu, još jedan radnik je zgubio život od srčanog udara, dok je radio na asfaltiranju prilaza stadionu.
FIFA i lokalni Organizacioni komitet izrazili su saučešće povodom smrti radnika i istakli da je bezbednost prioritet u svih 12 gradova domaćina Mundijala.
Na stadionu u Manausu igraće se četiri utakmice na Mundijalu, ukljucujcuhi i duele Engleska – Italija i SAD – Portugalija.
Zvaničnici Manausa najavili su generalnu probu na stadionu 15. januara, a svih 10.000 radnika koji su učstvovali u izgradnji stadiona biće gledaoci.
Prvenstvo sveta u Brazilu održaće se od 12. juna do 12. jula.

Povezana vest:  FSS: Sloga odustala, Sloboda prvoligaš