tole karadzic srb jap

Karadžić: Odlazim samo ako se pojavi pravi kandidat

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da će otići sa funkcije samo u slučaju da se pojavi pravi kandidat za to mesto.
-Konkurs je otvoren, dolazi februar. Ako se pojavi neko ko ispunjava slove i prođe skupštinu, čestitaću mu, jer on nasleđuje dobro stanje. Nadam se da ćemo pronaći dobrog predsednika. Međutim, ako se to ne desi, a znam da će me kritikovati zbog ovoga, ne idem dok ne pronađemo pravo rešenje – rekao je Karadžić u intervjuu SOS kanalu.
Kao mogući kandidat za njegovog naslednika nedavno se pojavio bivši kapiten reprezentacije Dejan Stanković, ali je na kraju odustao.
-Žao mi je što me on nije nasledio. Oduševljen sam Dejanom, on mi je rekao da ima podršku i rekao da želi da poseti sve fudbalske regione. Posle dva sata mi je kazao zbog čega ne može da prihvati funkciju. Većina tih stvari nije za medije. Samo ću reci da je reč o licemerju, lažnoj podršci i savetima tipa: ‘šta će ti to’ – naveo je prvi čovek FSS. 
On je dodao kako smatra da je Stanković posumnjao u iskrenost nekih koji su mu prvobitno pružili podršku. Karadžić je pre nekoliko meseci najavio odlazak sa funkcije po okončanju jesenjeg dela prvenstva. Izvršni odbor FSS sastaće se 26. decembra u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a na tom sastanku biće određen i datum skupštine na kojoj bi moglo da bude reči o promenama.

Povezana vest:  Tadić: Mnoga iskušenja su pred reprezentacijom Srbije