nikolic i djuric

Nikolić: Partizanu potrebna glad za trofejima

Novi trener Partizana Marko Nikolić poručio je danas da igrači tog fudbalskog kluba, kao nikada do sada, moraju da budu „gladni“ pobeda, trofeja i uspeha.
-Moramo da imamo dobar ambijent u svlačionici i ‘gladne’ momke na terenu. Partizanu je u ovom trenutku, možda kao nikada do sada, potrebna ta ‘glad’ za trofejima. Ne smemo da budemo siti i zadovoljni, a pogotovo ne samozadovoljni. Potrebni su nam momci koji žele uspehe i titule – rekao je Nikolić u razgovoru sa novinarima.
On je u ponedeljak promovisan za trenera šampiona Srbije, a na toj funkciji zamenio je Vuka Rašovića.
-Znam kakva su očekivanja, spreman sam da ih ispunim zajedno sa saradnicima i igračima. Neće biti jednostavno, uostalom nikada i nije bilo tako. To je čar ovog posla – naveo je trener crno-belih.
Nikolić je dodao da je Vojvodina, u kojoj je radio prethodnih šest meseci, veliki klub, ali da je Partizan „dimenziju ili dve više“ od toga.
Kao i na promociji, Nikolić je kazao da su Partizanu potrebna pojačanja u zimskom prelaznom roku. On je rekao da je predočio čelnim ljudima kluba koja pojačanja bi voleo da dovede.
-Znam šta nam je potrebno i ko nam nije potreban. Neki igrači ulaze u završetak ugovora, pa po sili tih ugovora je logično da nas napuštaju? Za neke bi voleo da ostanu sa nama, a da budem otvoren do kraja, neki možda u svom planu nemaju razloga da i dalje budu sa nama – istakao je on.
Prethodnih dana u beogradskim medijima pojavile su se spekulacije da će za Nikolićem iz Vojvodine u Partizan doći i odbrambeni igrači Branislav Trajković i Miroslav Vulićević.
-Ima više igrača koji su radili sa mnom u Radu, Vojvodini i reprezentaciji koji bi mogli biti zanimljivi za Partizan u ovom prelaznom roku. Nije Trajković jedini u toj grupi igrača. Moramo da izbalansiramo tim. Takođe, kada je u pitanju Vulićević slažem sa da je ovo idealan trenutak da on dođe u Partizan – rekao je Nikolić.
On je dodao i da je Partizanu potrebno pojačanje u napadu i da bi bilo dobro da u toj liniji tima dovede dva nova igrača, ali nije želeo da govori o imenima. Partizan je jesenji deo sezone završio na prvom mestu Superlige sa bodom više od Crvene zvezde.  Pripreme za prolećnu polusezonu prvak Srbije počeće sredinom januara sledeće godine u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Povezana vest:  Novčana kazna Širokom Brijegu zbog slavljenja Oluje