Gianluigi Buffon

Bufon: Nemam ništa protiv fudbalera homoseksualaca

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije i Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je danas da nema ništa protiv gej fudbalera i naveo da je rasizam ozbiljan problem u Italiji.
-Mislim da u dosadašnjoj karijeri još nisam igrao u timu sa nekim homoseksualcem. Ipak, kada bi Juventus imao takvog fudbalera, meni bi jedino bilo važno da on donosi pobede našem klubu – rekao je Bufon za Gazetu delo Sport.
Kada je u pitanju rasizam u italijanskom fudbalu, on je naveo da nije problem samo boja kože, već da u toj zemlji često postoji diskriminacija na osnovu regiona iz kojeg neki igrač dolazi, pogotovo duelima klubova sa severa i juga Italije.
-Rasizam je problem. Ljudi se trude da pronađu razliku između sebe i drugih rasa. U Italiji je čak važno iz kog grada ili regije dolazite. Ne verujem, međutim, da navijači prave incidente iz mržnje, čini mi se da na taj način žele da se istaknu i pokažu svoje poreklo – naveo je on.
Bufon je dodao da je pošteno da za ozbiljne incidente na rasnoj osnovi klubovi i igrači dobiju teške kazne.
-Ne mogu u potpunosti da znam kako se osećaju oni koji su na meti rasista, a kazne su važne za građenje slike o italijanskom fudbalu – zaključio je golman šampiona Italije.

Povezana vest:  Engleska, Belgija i Portugal nosioci na žrebu za EP 2016. godine