Vincente Del Bosque 2013Del Boske: Slava ne sme igračima da udari u glavu

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente Del Boske ocenio je danas da njegovim igračima slava ne sme da udari u glavu, ukoliko žele titulu i na Mundijalu 2014.
Del Boske je istakao da je skromnost ključ koji je njegov tim doveo do tri velike titule – dve evropske 2008. i 2012. i jedne svetske 2010.
-To su sve igrači koji su osvojili skoro sve i svakako da stvari vide drugačijim očima, nego pre pet ili šest godina – rekao je Del Boske.
Šezdesettrogodišnji Del Boske je naconalni tim Španije doveo do titule prvaka sveta u Južnoj Africi 2010. i dve godine kasnije do trofeja na prvenstvu Evrope u Ukrajini i Poljskoj, preuzevši kormilo od Luisa Aragonesa koji je bio zaslužan za evropsku titulu 2008. u Austriji i Švajcarskoj.
-To je jedino čega se plasim. Ključna stvar u sportu je skromnost. Moramo da zaboravimo prošle uspehe i ne smemo da se uljuljkavamo na lovorikama – rekao je Del Boske.
On je dodao da igrači ne smeju da zaborave da je pred njima sasvim drugi Mundijal, različit od prethodnog, na drugom kontinentu.
-Moramo tamo da idemo vođeni istim borbenim duhom koji nas je krasio u Južnoj Africi – rekao je Del Boske.
Španije počinje odbranu titule 13. juna u Salvadoru protiv Holandije u grupi B, tima kojeg su pobedili u finalu 2010. sa 1:0.
Sledeći meč Španci imaju u Rio de Žaneiru 18. juna protiv Čilea, a pet dana kasnije protiv Australije u Kuritibi.
-Kad zahtevam skromnost, to je zato što je to jedini put uspeha – poručio je Del Boske.
Prvenstvo sveta u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Hobotnica Pol sutra prognozira rezultat finala Mundijala