stanojevic_par_rud

PRIPREME PARTIZANA U PORTOROŽU

Stanojević: Nisam zabrinut

 

Nedelja u Portorožu – dosadan i miran dan. Fudbaleri Partizana posle jučerašnje utakmice dobili su „slobodno“ i planirano je bilo da svi zajedno današnji dan iskoriste za odlazak u obližnji Trst autobusom, ali se na kraju ipak odustalo od te nakane. Igrači su ostali u Portorožu, a u šoping su otišli članovi stručnog štaba i novinari.

Igrači su vreme proveli uglavnom u šetnji, odmoru, masaži i „vidanju rana“, a neki su „udarali“ po PES-u, a organizuju se i turniri…

Trener crno belih Stanojević je sinoć i danas, po običaju, pregledavao snimak utakmice protiv Šanksija, podrobno analizirao sve momente sa meča i pripremao se za meč sa Koprom, za koji smatra da će biti pravi evropski, obzirom da igraju šampioni dve zemlje.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela 1. kola Serije A

– Biće to prava provera, sa ozbiljnim protivnikom, koji je bio  prvak Slovenije i učesnik međunarodnih kupova. Samo da nas posluže vremenski uslovi i teren bude kvalitetan, a o tome da li će prvotimci igrati 45 ili 60 minuta, još nisam doneo odluku. To zavisi od nekoliko faktora, a odluku ću doneti pred početak meča, kada budem iznivelisao sve parametre.

Kako gledate na meč sa Kinezima, da li ste zabrinuti posle negativnog rezultata?

Povezana vest:  Golman Varas produžio ugovor sa Seviljom

– Nema uopšte razloga za brigu. Analizirao sam utakmicu sa igračima, videli smo sve dobre i loše strane naše igre i – idemo dalje. U prvih sat vremena smo dobro delovali, dosta trčali, bili dominantni na terenu uz posed lopte od skoro 80%, protivnik nam maltene ni centar nije prelazio, a i gol su postigli slučajno. Ipak, uprkos dominaciji na terenu nismo stvarali šanse, nije bilo završnog pasa, doduše i vetar i loš teren su nam u tome smetali…

U subotu počinje prolećni deo sezone, da li mislite da ćete spremni ući u sezonu?

– Potrebno je strpljenje, pošto imamo i trojicu novajlija u timu, a vremenom sve će leći. Neće odmah na početku sve „teći kao po loju“, ali sam više nego siguran da ćemo biti pravi, kao i jesenas. Ipak su ovo pripremne utakmice, a pravo lice ćemo pokazati kada to bude najpotrebnije, u borbi za bodove. Pokušavamo da budemo agresivniji i igramo iz prve, normalno je da se ponekad pogreši i usled toga se pojavi nervoza, ali ja insistiram na mirnoći, jer nema razloga za „žurbu“.

Povezana vest:  Baloteli: Volim Italiju, ali ostajem u Sitiju

Sutra od 13.00h na programu je novi trening, a u utorak meč sa Koprom od 17.00h na stadionu „Bonifika“.