abramovichAbramovič zapretio igračima i treneru

 

posle poraza od Intera i ispadanja iz Lige šampiona već u osmini finala, vlasnik Čelsija Roman Abramović izgubio je strpljenje i održao neprijatan sasanak sa igračima i članovima stručnog štaba.

Ruski milijarder je u trening kampu Čelsja puna dva sata „držao bukvicu“ svojim zvezdama i stavio im do znanja da je njegovo strpljenje na izmaku.

-Da li ste vi odlični fudnbaleri, ili ste samo odlično plaćeni radnici? Da li ste u ovom klubu samo zato da biste punili džepove mojim novcem – upitao ih je Abramovič.

Povezana vest:  Ljajić blizu potpisivanja novog ugovora sa Fiorentinom

Ništa bilje nije prosao ni menadžer Čelsija, italijanski stručnjak Karlo Anćeloti, kome je Abramovič dao do znanja da može da ostane u klubu samo ukoiliko trijumfuje u Premijer ligi.

-To je bila normalna reakcija vlasnika kluba. Dugo sam radio u vrhunskim klubovima i uvek je tako posle neprijatnih poraza. U Milanu je bilo i žešćih reakcija – rekao je Kapelo.

Povezana vest:  UEFA ODLUČILA?!, Meč na neutralnom terenu, bez publike, Cani do 18 meseci

Abramovič je u proteklih sedam godina promenio šestoricu trenera, ali nijedan nije uspeo da mu donese najvredniji trofej – Ligu šampiona. Žoze Murinjo je dva puta osvajao Premjer ligu, a Klaudio Ranijeri, Avram Grant, Luis Felipe Skolari i Gus Hidink nisu ni to uspeli.

Vlasnik Čelsija najavio je da će se ovog leta zahvaliti „nekim penzionerima“, a koliko će novca izdvojiti za pojačanja, zavisiće od toga da li će biti osvjena titula prvaka Engleske.

Povezana vest:  Najveće nesreće na fudbalskim stadionima

Ukoliko izdrži u trci sa Mančester Junajtedom i Asenalom, Anćeloti će imati na raspolaganju 140 miliona funti, s tim što je Abramovič spreman da ako treba i polovinu te sume izdvoji za Fernanda Toresa.