KUGLANJE

Pionir u polufinalu Lige šampiona protiv četvorostrukog pobednika Viktorije iz Bamberga

PIONIR_NA_LSU Banji Junaković uoči početka fajnal fora kuglaške Lige šampiona određeni su protivnici u polufinalu.
Kuglašice subotičkog Pionira, našeg prvaka, igraće u polufinalu Lige šampiona protiv četvorostrukog pobednika ovog takmičenja nemačkog prvaka Viktorije iz Bamberga. Meč počinje u 10 časova u subotu 20. marta na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina. U drugom meču sastaće se Miroteks iz Celja i Elektromureš iz Tirgu Mureša (Rumunija).
– Najteži mogući protivnik – komentar je Eržebet Gabor Molnar predsednik Pionira – Sa druge strane, ovo nas je malo i rasteretilo. U ovoj utakmici nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Meni je najvažnije da sve igračice dobro odigraju.
Viktorija iz Bamberga (Nemačka) je osvajač Lige šampiona 2003, 2005, 2007. i 2009, Miroteks iz Celja pobednik je 2004. i 2008. i Elektromureš iz Tirgu Mureša (Rumunija) ima dve titule 2002. i 2006. 
Pionir je 2009. u Koblahu u Austriji bio drugi što je najveći uspeh našeg ženskog kuglanja u ovom elitnom takmičenju. U ekipi Pionira igraće Livia Santo, Nevenka Joković, Jasmina Vojnić Tunić, Renata Vilov, Iboja Molnar, Iboja Tot, Tinde Radojević, Estela Gere. 
U muškoj konkurenciji u prvoj utakmici fajnal fora u Banji Junaković, sastaće se u subotu 20. marta od 10 časova mađarski Zalaegerseg i nemački Rot vajs. U drugom meču igraće Segedin, u čijim redovima kuglaju tri naše internacionalca Tibor Sel, Žolt Kiš i Laslo Fekete, protiv Viktorije iz Bamberga.
Viktorija iz Bamberga je najtrofejnija ekipa na fajnal foru sa tri titule u Ligi šampiona 2003, 2005. i 2009. Po jednu titulu imaju mađarske ekipe Segedin (2006) i Zalaegerseg (2008). Četvrti učesnik nemački Rot vajs nema titulu, ali je poslednje tri sezone igrao na fajnal foru: 2009. je bio drugi, a 2007. i 2008. – treći! Rot vajs ima tri uzastopne titule u Svetskom kupu (Kupu šampiona) 2007, 2008. i 2009!
Finalni susreti i mečevi za treće mesto su u nedelju 21. marta. U sudijskom žiriju je i srpski internacionalni sudija Dragi Štikovac. Organizator fajnal fora je klub „Junaković“ iz Banje Junaković.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija u četvrtfinalu protiv Slovenije na SP