Bertrand Traore ChelseaČelsi potpisao ugovor sa Bertranom Traoreom

Fudbalski klub Čelsi potpisao je četvoroipogodišnji ugovor s mladim fudbalerom iz Burkine Faso Bertranom Traoreom, preneli su danas britanski mediji.
Čelsi dugo prati Traorea koji se preporučio dobrim igrama tokom predsezonske turneje, kada je postigao efektan gol u utakmici koju je selekcija najboljih igrača Indonezije izgubila od Čelsija sa 1:8.
Londonski klub nije mogao da potpiše ugovor s Traoreom pošto on nije bio punoletan, pa je prošle godine potpisan predugovor.
Traore je u septembru napunio 18 godina, a pošto je danas počeo zimski prelazni rok, ugovor je stupio na snagu i on je zvanično iz kluba Henes Espoar De Bobo-Diulaso prešao u Čelsi.
Fudbaler iz Burkine Faso je na međunarodnoj sceni za reprezentaciju debitovao u septembru 2011. godine, tri dana pre 16. rođendana, na prijateljskoj utakmici protiv Ekvatorijalne Gvineje.
-Moji omiljeni igrači su Huan Mata, Mesut Ozil i Eden Azar. Oni su veoma kvalitetni i pokušavam da budem kao oni. U Čelsiju želim da pođem stopama legendarnih afričkih fudbalera kao što su Didije Drogba, Majkl Esijen i Samjuel Eto – rekao je Traore.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Ubedljiva pobeda Čelsija za vrh tabele