Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Murinjo: Mata može da ide iz Čelsija ako želi

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da ne želi da proda Huana Matu, ali da će razmisliti o toj opciji ako Španac pokaže želju da napusti Stamford Bridž.
-Ja ne želim da on ode, jasno sam to stavio da znanja, a moja vrata su uvek otvorena. Takođe, isti je slučaj i sa upravom kluba. Kada igrač želi da razgovara sa nama, mi ćemo ga saslušati – rekao je Murinjo na konferenciji za novinare posle prvenstvene pobede protiv Sautemptona.
„Plavci“ su večeras u gostima slavili sa 3:0, a Murinjo je zamenio Matu u drugom poluvremenu dok još nije bilo golova. Pre nego što je seo na klupu za rezervne igrače, Mata je ljutito odmahnuo rukom, ali ta reakcije nije uznemirila Murinja.
-Nisam video njegovu reakciju, ali verujem da je bio frustriran zbog rezultata u tom trenutku. Nama je bila potrebna pobeda. Mata je na kraju meča proslavljao pobedu zajedno sa saigračima – dodao je Murinjo.
Mata je u Čelsi došao u leto 2011. godine iz Valensije, a za „plavce“ je do sada odigrao 135 mečeva i dao 33 gola. On je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i FA kup, a sa selekcijom Španije bio je svetski i evropski prvak.

Povezana vest:  Panući završio karijeru: Osvajanje Lige šampiona s Realom mi je najlepši trenutak karijere