Giuseppe Rossi

Rosi na terenu za dva meseca

Napadač Fiorentine, italijanski reprezentativac Đuzepe Rosi, pretrpeo je problematičnu povredu kolena, ali nije pokidao ukrštene ligamente kako se u prvi mah činilo, potvrdio je njegov klub.
Dvadesetšestogodišnji Rosi morao je hramljući van terena u 71. minutu jučerašnje utakmice Serije A protiv Livorna (1:0), nakon grubog starta protivničkog defanzivca Rinauda, a strahovalo se da mu predstoji duga pauza.
-On je pretrpeo drugi stepen povrede desnog prednjeg ligament – saopštila je Fiorentina nakon detaljnog lekarskog pregleda maleroznog fudbalera.
Rosijev agent Federiko Pastorelo oglasio se preko Tvitera i najavio da će reprezentativni napadač ponovo biti na terenu za oko dva meseca.
-Njegova povreda izgleda kao uganuće sa ošstećenjem ligamenta. Za šest ili sedam nedelja mogao bi na teren – napisao je Pastorelo.
Rosi je imao nekoliko operacija zbog oštećenja ukrštenih ligamenata. Prethodno se ozledio 2011. dok je igrao za španski Viljareal, a istu povredu zaradio je godinu kasnije na treningu, zbog čega je propustio prvenstvo Evrope u Poljskoj i Ukrajini.
Taj fudbaler, rođen u SAD, trenutno je vodeći strelac Serije A sa 14 golova. 
Jedan je od najzaslužnijih što Fiorentina zauzima visoko četvrto mesto na tabeli i uživa veliko poverenje italijanskog selektora Ćezarea Prandelija, koji računa na njega za prvenstvo sveta u Brazilu.
Rosi će otputovati u Vejl (Kolorado), gde će ga pregledati poznati stručnjak Ričard Stidmen, hirurg koji je prethodno operisao.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Venger: Mesi je bez konkurencije i najbolji na svetu