tomislav karadzic fss dec hajat

Karadžić i Vokri ponovo sutra sa Blaterom u Cirihu 

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem sastaće se sutra u sedištu Svetske fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu sa čelnicima ove organizacije i predstavnicima kosovskog saveza.
Na drugom sastanku u poslednja dva i po meseca razgovaraće se o mogućnosti da kosovske selekcije dobiju „zeleno svetlo“ za odigravanje prijateljskih utakmica. 
Karadžić i prvi čovek kosovskog saveza Fadilj Vokri, u društvu predsednika FIFA Sepa Blatera, prvi put su razgovarali krajem oktobra, a sastanak je prema Karadžićevim rečima bio „uobičajen i da njihovi zahtevi neće biti prihvaćeni dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo“.
Poslednji put o ovoj temi bilo je reči 6. decembra na sastanku Izvršnog komiteta FIFA u brazilskom gradu Salvador, ali nije doneta konkretna odluka.
-Tokom sastanka komiteta razgovarali smo o Kosovu. Odluka o tome da li će biti odigravanja prijateljskih mečeva biće doneta 10. januara sledeće godine – rekao je tada prvi čovek FIFA Sep Blater, koji je tokom posete Srbiji prošlog leta razgovarao sa premijerom Ivicom Dačićem i zamolio ga da pomogne kako bi se omogućilo mladim ljudima sa Kosova da igraju fudbal.
Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.
Prošle nedelje bečki dnevnik Prese naveo je da kosovski savez očekuje od FIFA „zeleno svetlo“, a prvi rival trebalo bi da bude Hrvatska, početkom marta u Prištini.
-U protekle dve godine, takozvani kosovski savez pokušava političkim, fudbalskim i ekonomskim pritiscima da se izbori za status. To im ne uspeva, ostali su bez prijema u FIFA i UEFA. FSS insistira na poštovanju statuta evropske i svetske kuće fudbala. Radimo u koordinaciji sa vladom Srbije, ministarstvom za sport i omladinu, ministarstvom za spoljne poslove i ministarstvom za Kosovu i Metohiju – rekao je nedavno generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Povezana vest:  Vukčević u Blekburnu