srbija pozdrav

Matić veruje u dobar rezultat na EP u Danskoj

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da veruje u svoju ekipu i dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj. 
-Izuzetno verujem u svoje igrače i timski duh i uveren sam da će ovo biti lepo i prijatno prvenstvo za nas na kojem želimo da pokažemo da nismo ekipa samo za domaći teren – rekao je Matić novinarima u Kovilovu. 
Rukometaši Srbije će od 12. do 26. januara igrati na Evropskom prvenstvu u Danskoj, na kojem će braniti srebrnu medalju osvojenu pre dve godine na domaćem terenu. Matić će u Dansku povesti 18 igrača, od kojih će 16 moći da igra, ima pravo i na tri izmedne, a jedan igrač će u Srbiji ostati kao rezerva. 
-Uopšte nije važno da li ćemo voditi 16 ili 19 igrača jer su svi ravnopravni. Imaćemo 18 igrača u Danskoj, jedan će ostati kod kuće i po potrebi će doći u Dansku. Možemo da izvršimo tri promene I svi smo ekipa i celina – rekao je Matić, ali nije želeo da otkrije koji igrač će ostati u Srbiji. 
Reprezentativac Srbije Nikola Manojlović rekao je da u vrhunskom rukometu ne postoje laki protivnici. 
-Čeka nas težak zadatak jer se nalazimo u jednoj od jačih grupa, a ukrštamo se sa još jačom. U vrhunskom rukometu nema lakih protivnika, svaka utakmica će biti kao finalna i videćemo dokle ćemo moći da doguramo – rekao je Manojlović. 
Pivotmen Rastko Stojković istakao je da je srpski narod „nerealan“ I da uvek mnogo očekuje od svoje reprezentacije. 
-Trudićemo se da budemo maksimalno spremni za neke poduhvate pred nama. Mi Srbi smo nerealan narod, od nas se mnogo očekuje I trudićemo se da to ispunimo. Nadam se da ćemo pokazati da možemo mnogo više nego što neki misle – rekao je Stojković. 
Rukometaši Srbije će igrati u Grupi C sa selekcijama Francuske, Rusije i Poljske u Arhusu. Reprezentativac Petar Nenadić ocenio je da su za njegovu ekipu bitne prve dve utakmice. 
-Nalazimo se u grupi smrti, protivnici su mnogo teški, ni mi ne znamo šta su sve osvojili. Najbitnije su prve dve utakmice, da uzmemo četiri boda i da uđemo rasterećenije u nastavak takmičenja. Ne plašimo se nikoga, idemo u Dansku da branimo zasluženo osvojenu medalju – rekao je on. 
Rukometna reprezentacija Srbije će sutra otputovati u Dansku, a prvu utakmicu na turniru igra 13. januara od 18 sati protiv Poljske. 

Povezana vest:  Đer i Andrea Lekić u polufinalu LŠ