michael platini

Platini kritikuje FIFA jer arbitrira u slučaju Mundijala

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini kritikovao je Međunarodnu fudbalsku federaciju zbog arbitriranja u slučaju termina pdržavanja Mundijala u Kataru 2022.
Generalni sekretar FIFA Žeremi Valke juče je izjavio da Mundijal u Kataru i definitivno neće biti održan leti, već najverovatnije u zimskom periodu.
Posle Valkeove izjave oglasila se FIFA saopštenjem u kojem se svetska fudbalska organizacija ograđuje od Valkeove izjave, navodeći da je to njegova „lična ocena“.
-Na poslednjoj sednici Izvršnog komiteta FIFA u oktobru odlučeno je da će se tek posle procesa konsultacija uoči prvenstva sveta u Brazilu ove godine doneti odluka o Mundijalu u Kataru – rekao je Platini koji je inače, član Izvršnog komiteta FIFA, na čijem je čelu predsednik Sep Blater.
Platini je rekao da „ne razume zašto se javno govori o pitanju termina održavanja Mundijala, kada je dogovoreno da se o tome ne priča“.
-Pre dva meseca Blater je pricao o tom problemu, a sada se oglasio Vallke, a odluku bi u stvari, trebalo da donese Izvrsni komitet – rekao je Platini.
On je dodao da „možda Izvršni komitet ne služi više svojoj svrsi“.
-Ukoliko je odluka već doneta, to znači da nema potrebe da se sastajemo. U principu, neki ljudi vole da pričaju – rekao je Platini.
Pitanje termina održavanja Mundijala predmet je polemike otkako je Katar 2010. dobio organizaciju ovog takmičenja, zbog velikih vrućina koje vladaju u toj zemlji u letnjem periodu, a koje bi mogle da budu opasne po igrače i gledaoce.

Povezana vest:  Parmu žele bivši bejzbol igrač i vlasnik bioskopskog lanca