Jose Mourinho Chelsea Press Conference

Murinjo: Velika i zaslužena pobeda 

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je njegov tim protiv Mančester Junajteda izborio veliku i zasluženu pobedu, u derbi susretu 22. kola engleske Premijer lige.
-Bilo je teško poverovati da ćemo već na poluvremenu voditi sa 2:0. Oni su počeli bolje od nas i imali inicijativu, međutim, kasnije za 25-30 minuta prvog dela meča prikazali smo igru za ponos. Mislim da je ovo velika i zaslužena pobeda – izjavio je Murinjo, koji je na klupi „plavaca“ zabeležio jubilarnu 100. pobedu u Premijer ligi.
Kamerunski napadač Samjuel Eto bio je junak susreta, nerešiva enigma za odbranu gostiju, koja je uvek za korak kasnila kada je bio u povoljnoj poziciji. Iskusni 32. godišnji Eto sa tri gola je zadržao Čelsi u trci za titulu, dok je Mančester Junajtedu nakon sedmog poraza ove sezone ostao samo tračak nade da će odbraniti tron.
-Izgleda da se Eto vraća – kazao je Murinjo, koji je neočekivano ukazao šasu Kameruncu umesto Fernanda Toresa.
U timu sa Stamford Bridža ceo meč standardno je odigrao Branislav Ivanović, novoangažovano pojačanje Nemanja Matić u teren je ušao u 86. minutu zamenivši Vilijana, dok je kapiten Junajteda Nemanja Vidić zaradio crveni karton u sudijskoj nadoknadi posle grubog prekršaja nad Edenom Azarom. Čelsi je trećeplasirani na tabeli sa 49 bodova i zaostaje samo dva boda za vodećim Arsenalom, dok Mančester Junajted zauzima sedmu poziciju sa 37 bodova.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU ŠAMPIONA, Pobede Arsenala, Viktorije Plzenj i lionskog Olimpika