FSS logo

Partizan i Zvezda pozvali na sportsko navijanje

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda pozvali su danas sve aktere predstojećeg 144. „večitog“ derbija da naprave zdravu sportsku atmosferu punu tolerancije i poštovanja prema protivniku i pokažu da imaju kvalitet za evropska takmičenja. U zajedničkom saopštenju navodi se da učesnici „večitog“ derbija žele da pokažu da su „vredni poverenja i ljubavi milionske armije navijača iz Srbije, Evrope i sveta i da su spremni da nesporni teret značaja susreta iznesu na pravi način“. 
-Pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i sportskim odnosom pre, tokom i posle susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem –  navodi se. 
Utakmica 28. kola Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 na stadionu u Humskoj. Meč bi mogao da odluči o tituli, pošto Partizan ima dva boda više od Crvene zvezde, tri kola pre kraja prvenstva. 
-Naša derbi priča traje duže od 65 godina. U tom fudbalskom romanu ima mnogo nezaboravnih detalja, a naredni meč će svakako zauzeti mesto koje mu po značaju pripada. Pozivamo sve navijače, koji budu bili prisutni na stadionu, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda – dodaje se u saopštenju. 
Klubovi ističu da će predstojeća utakmica biti test za igrače, rukovodstva klubova i navijače. 
-Apelujemo da ponašanjem pokažemo i fudbalskoj Evropi da smo u svemu kvalitetni za iskorak na međunarodnu fudbalsku pozornicu. Neka treneri i igrači naša dva kluba učine sve da osvoje bodove, da donesu pobedu, da se primaknu tituli. I neka svi uživaju, neka pobedi bolji i neka pobedi fudbal – navodi se u saopštenju. 

Povezana vest:  Di Mateo zamenio Kelera na klupi Šalkea