dukes-novi-sad-imperatori-nisSUPERLIGA: Imperatori u napadu na perfektne Vojvode

Novajlije u ligi, niški Imperatori, nastavljaju borbu za plej-of na izuzetno teškom gostovanju novosadskim GAT Dukesima, koji novim trijumfom žele da i teoretski osiguraju plasman u polufinale najjačeg srpskog takmičenja, pred duele sa beogradskim Vukovima i kragujevačkim Veprovima.
Novosađani su čak tri, od ukupno četiri pobede, ostvarili kao gosti, posle uspešnog starta na svom terenu protiv Plavih zmajeva.
– Odličan je osećaj što konačno opet igramo kod kuće. Putovali smo na poslednje tri utakmice i izvojevali pobede. Prednost domaćeg terena nam daje veliku priliku za još jednu pobedu na putu ka ciljevima koje smo sebi postavili. Niš je protivnik koji se nikako ne sme potceniti i slobodno mogu reći da su gladni pobede baš kao i mi. Na nama je da zaustavimo protivnika i još jednom pokažemo da smo ozbiljan tim – kaže Amerikanac Vejn Džonson, kornerbek Vojvoda.
Sa druge strane, Imperatori su na svom terenu ostvarili obe pobede, ali i jedan poraz, doduše od favorizovanih Divljih veprova, a jedino njihovo gostovanje, protiv Zmajeva, završeno je neuspehom (48:21).
– Očekujem vrlo uzbudljivu i neizvesnu utakmicu. Vojvode su čvrsta i jaka ekipa što i sami njihovi rezultati pokazuju, a sve pobede do sada čine ih timom za respekt. Ulazimo u ovaj meč jako motivisani prethodnom pobedom protiv Pantera. Naporno smo trenirali i zasluženo smo tu gde jesmo. Pobeda u ovom dvoboju garantuje jednoj ekipi siguran plej-of. Zato je ulog veliki i zato u ovoj, kao i u svim prethodnim utakmicama, idemo na pobedu. Ovo će biti moja prva utakmica protiv ekipe iz Novog Sada. Očekujem odličan meč i pobedu moje ekipe – rekao je Ćiro Jordanov ofanzivni i defanzivni linijaš Imperatora.
GAT Novi Sad Dukesi dočekuju Imperatore u nedelju, u 16 časova, na stadionu FK Kabel. Utakmica će biti humanitarnog karaktera, jer će na stadionu biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge posetilaca za novosadsko Svratište.

Povezana vest:  Poslednje kolo Sportklub CEFL lige 2015