blue-dragons

Nejasnoće divizije Centar!

Uoči poslednjeg kola divizije Centar Superlige Srbije, koje se igra za dva vikenda (11.-12. juna), nema puno nepoznanica, a čini se da će ključna borba da se vodi za četvrtu poziciju koja vodi u plej of. Pored toga, u teoriji je moguća borba za raspodelu prva tri mesta, dok se za slamku spasa hvataju Celtisi u borbi za opstanak. Pokušaćemo da vam približimo ko se za šta bori u poslednjem kolu.

Borba za poziciju 4 i plej of

Za četvrto mesto na poziciju su trenutno vezani Blu dragonsi sa skorom (3-3), za vratom im dišu Djuksi i Anđeoski ratnici (po 2-4). Međutim, u poslednjem kolu Zmajevi imaju najteži zadatak, obzirom da na Adi Ciganliji igraju beogradski derbi sa Vukovima, dok se čini da su Ratnicima i Vojvodama unapred „upisane“ pobede protiv Celtisa i Hantersa.

Računica je jasna. Prvo se pitaju Zmajevi, koji bi eventualnim iznenađenjem u dueli sa čoporom sa Ade mogli da reše sve dileme i kao četvoroplasirani prođu u baraž za plej of.

Povezana vest:  Tri srpska kluba ovog vikenda u Interligi

Međutim, obzirom na težinu rivala Blu Dragonsa u poslednjem kolu, čini se da su prolasku dalje mnogo bliži Ratnici iz Čačka. Oni su odradili sjajan posao u poslednjoj četvrtini meča u Novom Sadu u prošlom kolu, kada su obezbedili ubedljivu pobedu (28:14), koja bi mogla da ih odvede u plej of. U slučaju trijumfa nad gotovo prežaljenim Celtisima i očekivane pobede Djuksa u Vrbasu (koji je u velikim kadrovskim problemima), Čačani će se nadati da će im Vukovi odraditi posao, kako bi bili najbolji u krugu tri ekipe.

Dakle u slučaju poraza Zmajeva, a trijumfa Čačana i Novosađana, mini-tabela bi izgledala ovako: 4. Čačak Ejndžel Voriors 3-3 (+11), 5. Beograd Blu Dragons 3-3 (-3), 6. Novi Sad Djuks 3-3 (-8).

Novosađanima je posle poraza na svom “Kabelu”   u direktnom obračunu sa Čačanima ostala samo teorija. Oni se nadaju čudu, uzdaju se u Celtise i nadaju iznenađenju u Čačku, uz poraz Blu Dragonsa. U tom slučaju, odlučivao bi samo međusobni duel Zmajeva i Vojvoda, u kome su Novosađani bili bolji (6:0).

Povezana vest:  Adkins: Srbija zaslužuje spektakl

Pozicioniranje od 1-3. mesta

Iako bi logično bilo da smo ovu kombinatoriku po značaju istakli ispred borbe za plej of, činjenica da je u velikoj meri u domenu teorije je učinila da joj ne pridajemo najviši značaj.

Ipak, obzirom na mnogo puta dokazanu nepredvidivost ishoda u utakmicama američkog fudbala, upoznaćemo vas na moguće ishode.

Prvo mesto, na prvi pogled, je zagarantovano Divljim veprovima, koji su ove sezone bili dominantni u domaćem šampionatu, ali i u svojim evropskim pohodima, što su i dokazali plasmanom u finale EFAF kupa. Trenutno su suvereni na prvoj poziciji, a da bi ostali na njoj, na gostovanju u Pančevu ne bi smeli da izgube sa više od 16 poena razlike. Ukoliko bi se to nekim čudom dogodilo da Panteri slave sa +17, uz trijumf Vukova u poslednjem kolu, tabela bi izgledala ovako: 1. Panteri (+1), 2. Vukovi (0), Vajld Bors (-1).

Povezana vest:  Povratak Džeremi Brauna u kraljevsku porodicu

Svi ostali ishodi, pa ni eventualna pobeda Pantera sa manje od 16 poena razlike, ne bi uticali na očekivani i najrealniji redosled: 1. Vajld Bors, 2. Vukovi, 3. Panteri.

Moguća je još jedna situacija. Ukoliko bi Vukovi izgubili od Zmajeva, a Panteri pobedili Kragujevčane, Pančevci bi zbog tog međusobnog skora bili prvi, a tabela bi izledala ovako: 1. Panteri 6-1, 2. Vajld Bors 6-1, 3. Vukovi 5-2.

Bitka Celtisa za opstanak

Ekipa iz Sombora su posle poraza u prošlom kolu mnogi prežalili kada je u pitanju njihov opstanak u diviziji Centar. Međutim, imaju nadu za. Pobeda u Čačku nad Ejndžel voriorsima bila bi ta poslednja slamka spasa, ali trenutne forme dve ekipe ipak govore da su mnogo realnija plej of očekivanja Ratnika.