Ekipe Wild Boars iz Kragujevca i SBB Vukovi iz Beograda deveti put boriće se za naslov šampiona Srbije u finalnom meču „Sport klub” Prve lige Srbije.

Kragujevčani su na domaćem terenu u polufinalu plej-ofa slavili protiv, još uvek, aktuelnih prvaka države, novosadske ekipe GAT Dukes sa 33 : 15, dok su Vukovi na stadionu OFK Beograda rutinski pobedili pančevački tim Panthers sa 54 : 19.

Timovi iz Kragujevca i Novog Sada nisu pružili atraktivnu igru, kako se to možda očekivalo. Napad Novosađana nije najbolje funkcionisao, a mnogo grešaka doprinelo je lošem rezultatu. S druge strane, na početku uzdržani Kragujevčani, pokazali su u poslednje dve četvrtine zašto im je mesto u finalu, zahvaljujući odličnom kvoterbeku Džejmiju Blantu.

– Jako mi je drago što smo uspeli da se plasiramo u finale. Svi su nas na početku sezone otpisivali, niko nam nije davao šanse da dođemo do završnice. Drago mi je zbog ovih momaka koji su verovali u sebe, u sistem i u tim, i to se isplatilo – zadovoljno je rekao Aleksandar Ristić Alf, glavni trener ekipe iz Kragujevca.

Povezana vest:  Veprovi ubedljivi protiv Imperatora

Njegov kolega iz protivničke ekipe Vladislav Petković istakao je da su „Veprovi” bili bolji tim, ocenivši da je njegova ekipa svoju šansu prokockala zbog napravljenih grešaka.

– „Veprovi” su iskoristili sve svoje šanse, dok smo mi naše, pogotovo u prvom poluvremenu, prokockali. Sve što smo dobro uradili upropastili smo glupavim faulovima, imali smo nekoliko veoma važnih dropova koji su mogli da nam donesu poene i da mi povedemo. Međutim, to je sve nebitno, Kragujevac je sasvim zasluženo pobedio. Bili su bolji tokom celog meča i od srca im čestitam i želim da osvoje titulu. Zaslužili su – izjavio je glavni trener „Vojvoda”.

Povezana vest:  NHL rezultati, ponedeljak 7. decembar

S druge strane, dva po dinamici različita poluvremena viđena su u Beogradu. Prvo dinamično poluvreme okarakterisali su napadi obe ekipe, koje nisu imale velike tajne pred ovaj duel, budući da su pre samo dve nedelje odigrali meč u kojem je „prštalo” od poena. U nastavku se činilo da bi „Panteri” mogli da ponove sličnu igru; igrali su na sve ili ništa, ali takav tempo doneo im je nekoliko grešaka i povrede ključnih igrača u timu. Beograđani, predvođeni neumoljivim kvoterbekom Džonom Uribeom, silovito su napadali protivničku end-zonu te rutinski priveli meč kraju.

Blažo Bojić, član stručnog štaba u ekipi Vukova, ocenio je da je njegov tim ovaj put odigrao mnogo bolje nego u Pančevu pre dve sedmice.

– Obratili smo pažnju na mnogo više detalja i rekao bih da je ovo nekako realan odnos snaga između ove dve ekipe. U finalu se sastajemo protiv silno pojačanih Kragujevčana, ali su moja predviđanja vrlo optimistična, budući da smatram da ove godine igramo najbolji fudbal – rekao je nakon meča Blažo Bojić.

Povezana vest:  RAGBI, Pobednik lider nakon 1. kola

Vajd-risiver Panthersa Bratislav Bošnjak čestitao je igračima Vukova na pobedi, ali i svojim saigračima na dobroj igri i celokupnoj sezoni.

– Vukovi su igrali bez greške i zasluženo su pobedili. U našoj igri je bilo uočljivo nekoliko grešaka, imali smo više propusta, ali mislim da na kraju možemo biti zadovoljni prikazanim – kazao je Bošnjak.

SBB Vukovi će se tako u svom trinaestom finalu, u meču Serbian Bowl XII, nadmetati za svoji deveti naslov šampiona Srbije, dok će „Veprovi” imati priliku da osvoje svoju šestu šampionsku titulu u jedanaestoj završnici Prve lige Srbije. Serbian Bowl XII igra se drugog vikenda u julu, a lokacija i vreme biće naknadno saopšteni.