Vukovi_Veprovi_sajt

DERBI: Legende najavljuju odluku u “rovu”
 
Veliki derbi američkog fudbala, meč između SBB Vukova i Mozzart Wild Boarsa, odigraće se u subotu od 13 časova na stadionu na Adi Ciganliji, uz direktan tv-prenos na Sportklub Prajmu. Ovih dana smo kroz nekoliko tekstova (tekst 1, tekst 2, tekst 3, tekst 4) pokušali da vam približimo ono što nas u subotu očekuje, a za finalnu najavu iskoristili smo razgovor sa dvojicom ofanzivnih linijaša, koji su zajedno sakupili 22 derbija.
Dve žive legende derbija, na dve strane terena, u ofanzivnim linijama definitivno su Petar Vitorović (Vukovi) i Dragoljub Živadinović (Divlji veprovi). Gorostasni Vitorović (201 cm, 147 kg) je do sada odigrao čak 10 derbija, a izostao je samo sa prvog odigranog 2003. godine i sa dva tokom 2008. godine, kada je bio na školovanju u SAD. Kada smo Vitoroviću pomenuli da mu je prethodni derbi bio i jubilarni, rekao je:
– Da mi je neko pričao kada smo počinjali da će sve ovo ovako sada da izgleda, ne bih mu verovao. Raduje me i što smo došli na male ekrane, što će Sportklub da nas prenosi, jer konačno dobijamo mesto i pažnju.
Duel sa Veprovima je nešto što je potpuno drugačije
– Derbi je posebna priča, to mi stariji najbolje znamo, jer smo iskusili šta on znači. Definitivno se radi o utakmici koja je najbolje što Srbija u ovom trenutku, ali i godinama ranije, ima. Da se ne uvrede ostali, izuzetno poštujem sve ekipe i napore koje ulažu, ali ovo derbi se ističe i po tome što je ono što se tu prikazivalo konstatno bilo dobro Pogledajte samo prošlogodišnje finale, to je bio ozbiljan događaj.
Utakmica u prvenstvu sigurno neće imati naboj kao u finalu, ali ipak ima određenu draž i nosi dodatno naelektrisanje.
– To je zato što je ovo ipak samo početak sezone, još puno ima da se igra. Verujem da će naš glavni ovosezonski duel biti u finalu, jer mislim da su male šanse da se ove sezone neko drugi iznenadi ove sezone. Ipak, dodatna motivacija uvek postoji, bar kod nas starijih, ali takvih je ostalo malo u obe ekipe. Ne znam koliko mlađi shvataju koliki je ovo derbi i šta se sve tu događa, ali meni je ovo meč koji je zaista poseban – kaže Vitorović.
Mnogi smatraju da je ofanzivna linija Vukova najjači deo tima. Pored Vitorovića, tu su Marko Nešović, Vladimir Uzelac, Mladen Stojanović i Branko Mutić.
– To je petorka snova – uvek je spreman na šalu Vitorović, a zatim ozbiljnijim glasom nastavlja. – Zaista mislim da su ti ljudi, koji stoje ispred kvoterbeka, ove godine pravi. Isto tako mislim da je defanzivna linija Vajld borsa najjači deo tima, naročito teklovi, pa verujem da će tu biti najveća borba. Ko dobije u rovu, dobija utakmicu.
Sa druge strane, popularni Živadinović, popularni Majk, bio je učesnik istorijskog meča, a sabrao je do sada 12 nastupa u svetkovini američkog fudbala, propustivši samo jedan meč u 2004. godini. Igrao je na različitim pozicijama, a prva mu je bila fulbek, na kojoj je i dobio nadimak po Majku Alstotu, bivšem igraču Tampe.
– Svaka utakmica za nas je utakmica sezone, pa i u ovu kao tim ulazimo maksimalno motivisani i sa verom u pobedu. Očekujem neizvestan meč do samog kraja, kvalitetan, pun emocija, dobrih poteza, ali i meč koji će stvoriti nove heroje, baš kao i svaki put do sada. Verujem da će pobediti ekipa koja manje bude grešila, tako je bilo u većini derbija do sada, kada su nijanse odlučivale – smatra Živadinović.
Oslonac ofanzivne linije Divljih veprova, smatra da u derbijima nema favorita, već ih on stvara.
– Raniji mečevi nemaju veze sa ovim, jer svaka utakmica je za sebe. Na početku svake sezone krećemo od nule, ne postoji favoriti. Primer je i finale 2008. godine, a u svakom se očekuje igra sa dodatnom motivacijom i željom. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put, da će biti puno borbe i emocija na terenu, ali i da će publika koja se odluči da pogleda ovaj meč bilo na stadionu ili na Sportklubu definitivno uživati – zaključio je Majk.

 

Povezana vest:  HBL 8. KOLO, Dvostruki poraz Ultre