Wayne Rooney Manchester Liverpool

Real će na leto poslati ponudu za Runija?!

Fudbalski klub Real Madrid poslaće na leto Mančester junajtedu ponudu od 25 miliona funti za napadača Vejna Runija, preneli su danas britanski mediji. Uprava Reala želi tokom leta da dovede jednog napadača, a list Telegraf naveo je da će pokušati da dovede Runija, pošto ne može da dovede Serhija Ageru iz Mančester sitija, jer ima ugovor s klubom do 2017. godine. 
Takođe, Real je bio zainteresovan i za napadača Liverpula Luisa Suaresa, kao i za Radamela Falkaoa iz Monaka. Runijev ugovor sa Junajtedom ističe za 18 meseči, pa čelnici kluba ne razmišljaju o prodaji. Oni su, međutim, nagovestitli da će ga pre prodati nekom stranom klubu, kako ne bi pojačali konkurente u Premijer ligi. 
Runi je prošlog leta u više navrata izrazio želju da napusti Old Traford, ali uprava kluba nije želela da ga proda. Runi je do sada za Mančester junajted odigrao 424 utakmice i postigao 208 golova. Osvojio je pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, dva Liga kupa i tri Komjuniti šilda. 
Za reprezentaciju Engleske odigrao je 88 utakmica i postigao 38 golova. 

Povezana vest:  Volverhemptonov igrač Karl Henri nastavlja sa opasnim i grubim startovima