Fabio Capello Russia

Kapelo produžio ugovor sa ruskim Savezom do kraja SP 2018.

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo produžio je ugovor sa ruskim savezom do završetka Svetskog prvenstva 2018. godine, koje će se održati u Rusiji, saopšteno je danas. Kapelo je u julu 2012. godine na klupi Rusije zamenio Dika Advokata. Rusija je osvojila prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi F i direktno se plasirala na Svetsko prvenstvo koje će se ovog leta održati u Brazilu. 
-Zahvalan sam predsedniku Fudbalskog saveza i ruskom ministru sporta na ukazanom poverenju. Zadovoljan sam što ću nastaviti rad u reprezentaciji. Imamo velike planove i učiniću sve da se navijači u Rusiji raduju – rekao je Kapelo, navodi se na sajtu ruskog fudbalskog saveza. 
Kapelo je 2012. godine potpisao dvogodišnji ugovor, a mediji su spekulisali da bi posle Mundijala u Brazilu mogao da preuzme neki fudbalski klub. 
-Zadovoljni smo što će tako kvalitetan trener Fabio Kapelo nastaviti da radi u ruskom fudbalu. Prema novom ugovoru, on će nadgledati rad svih fudbalskih selekcija Rusije, a u A timu će mu pomagati stručnjaci – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Tolstoj. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Šahtjor u četvrtfinalu Lige šampiona