Robin Van Persie

Arsenalu bod, Liverpul ubedljiv u gradskom derbiju

Fudbaleri Arsenala osvojili su bod na gostovanju Sautemptonu (2:2), dok je Liverpul ubedljivo dobio gradski derbi protiv Evertona (4:0), u večerašnjim utakmicama 23. kola engleske Premijer lige.
Arsenal se spotakao na gostovanju u lučkom gradu, pa bi vođstvo na tabeli mogao da preuzme Mančester Siti ukoliko slavi sutra protiv Totenhema.
„Tobdžije“ su gubile na poluvremenu, ali su u nastavku napravili preokret i činilo sa da su na pragu 17. pobede ove sezone. Sautempton je, međutim, izjednačio samo dva minuta kasnije, a posao gostima otežan je u finišu susreta, kada je crveni karton zaradio Flamini.
Liverpul je igrom i rezultatom deklasirao tim gradskog rivala Evertona. „Crveni“ su furiozno počeli duel i već na poluvremenu stekli tri gola prednosti, a na kraju su mogli da slave još ubedljivije da je dvostruki strelac Staridž iskoristio penal i bio manje sebičan u igri.
Liverpul sada na četvrtoj poziciji zaostaje šest bodova za Arsenalom, dok je Everton ostao šestoplasirani.
Mančester Junajted je konačno obradovao navijače savladavši na Old Trafordu ekipu Kardifa sa 2:0, pa je skočio na sedmo mesto.
Susret je obeležio uspešan debi Španca Huana Mate, asistenta prilikom drugog gola, kao i povratak Van Persija, koji se oporavio od povrede i već u 6. minutu zatresao mrežu velškog kluba.
Večerašnji rezultati:
Liverpul – Everton 4:0 (Džerard 21, Staridž 23, 35, Suarez 50)
Kristal Palas – Hal 1:0 (Pančeon 16)
Svonsi – Fulam 2:0 (Šelvi 61, Čiko 76)
Sautempton – Arsenal 2:2 (Fonte 21, Lalana 54 – Žiru 48, Kazorla 52)
Norič – Njukasl 0:0
Mančester Junajted – Kardif 2:0 (Van Persi 6, Jang 59)
Sutra se sastaju Aston Vila – Vest Bromvič Albion, Čelsi – Vesthem, Sanderlend – Stouk i Totenhem – Mančester Siti.
Tabela: Arsenal 52 boda, Mančester Siti 50, Čelsi 49, Liverpul 46, Totenhem 43, Everton 42, Mančester Junajted 40, Njukasl 37, itd.

Povezana vest:  Krojf: "El clasico" neće odlučiti titulu