zoran lakovic gensek FSS

Laković i Milošević: Stadion u Čačku strateški važan 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković i direktor mlađih reprezentativnih selekcija Savo Milošević posetili su danas Čačak gde su se sastali sa gradskim rukovodstvom, čelnicima FK Borac i obišli stadion u izgradnji.
Prema Miloševićevim rečima, kada se stadion u Čačku završi biće jedan od najlepših kompleksa u Srbiji na kojem će igrati brojne reprezentativne selekcije.
-Strategija FSS jeste izmeštanje fudbala iz Beograda i formiranje kvalitetnih sportskih centara u kojima će se dobro i stručno raditi sa mladima – naveo je on i dodao da je su najvažniji dobri uslovi u kojima će oni trenirati. 
Laković je istakao da budući stadion Borca predstavlja upravo ono za šta se Savez zalaže.
-Biće ovo jedan multifunkcionalni kompelks, imaće poslovni, hotelski, administrativni i sportski deo – rekao je on ističući da će novi teren doprineti sportu u Čačku.
Prema Lakovićevim rečima FSS će donirati sijalice za reflektore koji su stigli, a ostalo je samo da bude završena montaža. 
-Od strateške je važnosti da se stadion završi što pre, a namera je da deo reprezentativnih selekcija usmerimo ka Čačku, jer do sada nije bilo uslova za to – rekao je generalni sekretar FSS.
Predsednik UO FK Borac Ilija Petrović istakao je da ovaj klub ima izuzetnu saradnju sa FSS. Na osnovu toga očekuje od FSS i grada Čačka da podrže strateške ciljeve kluba – obezbeđivanje infrastruktrure, odnosno završetak stadiona i izradu novih terena za rad sa mladim kategorijama.
-Svaka pomoć je dobrodošla, a mi ćemo se truditi da budemo veliki klub, sa dosta navijača koji igra dobar fudbal – naglasio je on.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izrazio je očekivanje da će se Borac vratiti u Superligu i dodao da su obećanja FSS ispunjena.
-Zahvaljujući FSS počela je rekonstrukcija stadiona, siguran sam da ćemo završiti započeto i da će naš grad biti fudbalski centar Zapadne Srbije – poručio je Ilić.

Povezana vest:  Dejvid Bekam i dalje najbogatiji fudbaler na svetu