padinska skela

Partizan odmerio snage sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli

Rukometaši Partizana odigrali su danas revijalni meč sa timom zatvorenika u sportskoj sali Kazneno-popravnog zavoda Beograd u Padinskoj Skeli.
Utakmica je organizovana u okviru akcije „Nema života bez sporta“ tokom koje su igrači Partizana proteklih nekoliko dana trenirali sa osuđenicima kako bi ih naucili pravilima igre, usvojili principe fer-pleja i nenasilnog rešavanja konflikta.
Ekipe su bile pomešane, a slavili su gosti posle izvođena penala sa 22:21, pošto je u regularnom delu bilo nerešeno 16:16.
Generalni sekretar Partizana Predrag Ljuškovic istakao je da sport ima važnu ulogu u promociji zdravog načina života. 
-Ovo je jedna od najboljih akcija u kojoj su crno-beli učestvovali. Nadam se da će ova utakmica pomoći osuđenicima da prihvate pozitivne vrednosti i lakše se uklope u društvu. Želeli smo da ukažemo da se i u zatvorenim uslovima može koliko – toliko voditi normalan život – rekao je Jušković novinarima u zatvoru.
Akciju „Nema života bez sporta“ pokrenuli su ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija sa ciljem da se putem sporta ostvari pozitivan socijalni uticaj na osuđena lica, a samim tim i na širu društvenu zajednicu.
-Sport pomaže relaksaciji i lakšem odsluženju kazne u zatvorenom prostoru. Ovo je poziv da se i ostali klubovi priključe akciji i posete nas u Padinskoj Skeli – rekao je predstavnik ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija Velimir Vidić. 
Kazneno-popravni zavod u Beogradu spada u zatvorske ustanove zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem i među najbezbednijim je na Balkanu. U njemu zatvorsku kaznu izdržavaju počinioci najtežih krivičnih dela, kao i osuđena lica koja su prilikom izdržavanja kazne u drugim zatvorima ispoljili destruktivno ponašanje.
Zatvor ima rekreativni centar sa dve sportske sale u kojima se može igrati mali fudbal, košarka, stoni tenis, šah ili dizati tegovi.
-Akcija je delotvorna. Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili da se družimo sa profesionalnim sportistima. Ovde ima dosta osuđenika koji su talentovani za sport, uslovi su dobri, dva puta nedeljno treniramo, a bilo bi bolje kada bi mogli više – rekao je osuđenik Đorđe Slavković.

Povezana vest:  MERKUR OSIGURANJE SUPERLIGA, Zvezda izgubila od Jugovića