karl-heinz-rummenigge

Rumenige: PSŽ ne poštuje pravila finansijskog fer-pleja

Predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da bi Evropska fudbalske unija (UEFA) trebalo da kazni Pari Sen Žermen zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.
-Teško je zamisliti da Pari Sen Žermen uspeva da posluje u skladu sa finansijskim fer-plejom. Svi znamo da novac dobijaju iz Katara, navodno oko 200 miliona evra po sezoni. Nadam se da će Mišel Platini ovu stvar shvatiti ozbiljno. Klubovi koji krše pravila trebalo bi da budu kažnjeni – rekao je Rumenige na samitu „SpoBiz“ u Diseldorfu.
On je dodao da su klubovi imali tri godine da ispune kriterijume finansijskog fer-pleja i da UEFA ne bi smela da dozvoli kršenje pravila.
-Možda se neko neće složiti sa mnom, ali ne bi smelo da se dozvoli da neki bogati čovek iz Saudijske Arabije ili Rusije odluči Ligu šampiona. Timovi iz Bundeslige poštuju pravila, ali mislim da to nije slučaj u ostatku Evrope. Ako se tako nastavi veliki nemački klubovi će imati problema da sačuvaju ekipe na okupu – rekao je Rumenige.
Pravila finansijskog fer-pleja UEFA počeće da se primenjuju od 1. jula i trebalo bi da smanje prevelika ulaganja u igrače, jer klubovi neće moći da troše više nego što zarađuju. 

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 11. kola, strelci i tabela Super lige