pato rep

Navijači Sao Paula protestovali protiv Pata

Navijači brazilskog fudbalskog kluba Sao Paulo protestovali su danas protiv dolaska Alešandrea Pata jer je prethodno igrao u gradskom rivalu Korintijansu.
-To je, očigledno, problem sa kojim ćemo morati da naučimo da se nosimo. Svaki igrač mora da se oseća dobrodošlim u klub, a ako nije tako, situacija postaje komplikovana – rekao je trener Sao Paula Murisi Ramaljo za klupski sajt.
Korintijans je u januaru prošle godine doveo Pata iz italijanskog Milana za sumu od 15 miliona evra. Prošle godine za Korintijans je odigrao 57 utakmica i postigao 17 golova. Njegove partije, međutim, nisu bile dovoljne da Pato sačuva mesto u timu i ove godine, zbog čega je uprava kluba odlučila da ga prosledi na pozajmicu. U suprotnom smeru, u Korintijans je iz Sao Paula otišao nekadašnji igrač Šahtjora Žadson, ali će bivši klub i dalje da mu plaća deo zarade.
Ovo je drugi put da se Pato našao na meti navijača, pošto je prošlog vikenda i grupa od 100 pristalica Korintijansa upala u klupski trening centra nezadovoljna igrama i rezultatima, nakon čega su fudbaleri pobegli sa terena.

Povezana vest:  Kolarov: Siti je i dalje najbolji tim u Premijer ligi