Bartomeu: Mesi nije na prodaju

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bartomeu rekao je danas da nikada neće prodati Lionela Mesija i najavio da će mu uskoro ponuditi novi, finansijski izuzetno „težak“ ugovor.
-Ne mogu tačno da kažem kada će Mesi potpisati novi ugovor. Ovo je osetljivo pitanje i trudićemo se da budemo veoma pažljivi. Ono što mogu da kažem je da je on najbolji fudbaler na svetu i želimo da bude i najplaćeniji. Hoćemo da on bude srećan. On se, praktično, igrački rodio u Barseloni i želi da ostane ovde. Biće Mesi naš još mnogo godina, on nije na prodaju – rekao je Bartomeu u intervjuu televiziji Skaj.
Ekipa Barselone trenutno sa Atletikom i Realom iz Madrida deli prvo mesto na tabeli. „Poslednjih godina borba za titulu vodila se isključivo između Reala i Barselone. Poslednji put je 2004. godine Valensija ‘razbila’ taj tandem. Sada je tu i Atletiko koji igra odlično, to su dobre vesti“, naveo je on.
Bartomeu je nedavno na mestu predsednika Barselone zamenio Sandra Rosela, koji se našao pod optužbom da nije rekao istinu o finansijskim detaljima transfera Brazilca Nejmara iz Santosa. Zvanično, Barselona je dovela Nejmara za 57 miliona evra, ali su se potom pojavile informacije da je prava vrednost transfera 95 miliona evra.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Ferguson ponosan na igrače, siguran u osvajanje titule